Economia

Un sector que mou 558 milions anuals a Catalunya

El turisme esportiu ha anat creixent en els darrers anys i, tot i el fre per la pandèmia, s’espera que sigui un dels puntals del sector

El ventall de demanda va de grans esdeveniments a escapades

El turisme esportiu suposa ara mateix un negoci directe de 558 milions anuals a Catalunya, dels quals 269 amb un impacte directe en les empreses, segons el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, que va apostar per “potenciar-lo” en els pròxims anys. Per Torrent, que va obrir el congrés, la cita és una oportunitat per “mirar cap al futur en uns moments en què el sector ha d’afrontar un debat molt necessari”, i “avançar cap a un turisme responsable i sostenible gràcies a la diversificació, la diferenciació i la desestacionalització”.

D’altra banda, el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili, va subratllar per videoconferència que “aquest congrés és un missatge clar que el sector del turisme està preparat per tornar a rebre els turistes, i aquí la recuperació del turisme esportiu hi juga un paper important”.

Per Torrent, entre els punts forts de Catalunya hi ha “grans esdeveniments d’atracció global, clubs esportius de seguiment mundial, la geografia, el clima i unes infraestructures de primer nivell”, que es poden explotar, però amb noves opcions, com ara l’esport inclusiu, o clubs i tornejos de col·lectius ara minoritaris, com ara femenins o d’equips LGTBI.

Les opcions són múltiples, i van des dels esdeveniments massius, com ara Jocs Olímpics –amb el debat pendent dels d’hivern als Pirineus– o la continuïtat d’esdeveniments de motor al Circuit de Catalunya, a apostes com ara el MIC o esdeveniments sectorials o regionals, tenint en compte que en el futur, ara mateix, sembla que s’haurà de reduir el radi dels desplaçaments.

LA XIFRA

269
milions
genera el turisme esportiu anualment fins ara a Catalunya, de manera directa, una xifra que pot créixer.

Participació presencial i virtual

La primera edició de l’esdeveniment aplega 50 ponents participants en les diferents sessions, i prop de 600 persones inscrites per seguir-lo, 350 en la modalitat presencial i més de 200 per streaming, dins d’una nova fórmula híbrida imposada i normalitzada durant la pandèmia, en què també es van assajar novetats com ara l’ús de dues cabines d’hologrames, per acostar ponents com ara l’atleta Kilian Jornet –des de Noruega– i Miki Delàs, capità del Barça d’hoquei herba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona