Economia

Petits productors poden compartir rutes amb una nova aplicació

Molta producció agroecològica es reparteix amb vehicles mig buits

Una nova aplicació desenvolupada a Ponent permet, des de fa pocs dies, que productors agroecològics puguin compartir el transport i la distribució de les seves mercaderies. Es tracta de RutesCompartides.cat i neix amb dos grans objectius: reduir costos econòmics i ambientals i fomentar la cooperació entre els productors. Està feta amb programari lliure i el seu funcionament és semblant al de les aplicacions de compartir cotxe.

La plataforma es va presentar el 23 de desembre i, des de llavors, ja s’hi han interessat unes quaranta persones. De fet, ja s’han fet els primers trajectes compartits, tot i que els impulsors del projecte creuen que aquest mes de gener serà “realment el primer mes de prova”.

El projecte RutesCompartides.cat està impulsat per Ponent Coopera, la Cooperativa Tres Cadires i la Xarxa Ecològica de Ponent amb el finançament majoritari de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i l’Einateca Agroecològica.

Una diagnosi feta per membres de la Cooperativa Tres Cadires d’Arbeca a un centenar de productors agroalimentaris va posar en relleu que hi ha productors que fan les mateixes rutes o rutes coincidents habitualment, així com molts altres que no venen a certes zones del país pels costos econòmics que els suposa haver de fer el transport ells mateixos o pagar una empresa de paqueteria.

A partir d’aquí es va començar a treballar en una solució “útil” que permetés als productors compartir el transport i distribució de les seves mercaderies. “T’adonaves que s’havien mobilitzat 10 furgonetes i que cap anava plena, quan amb una hauríem pogut enviar totes aquestes entregues”, explica Andreu Culleré, un dels socis de Tres Cadires, que hi afegeix que, en resum, l’aplicació vol evitar els viatges de furgonetes “buides”: “Que realment es pugui omplir i que hi guanyi tant el que està fent el viatge com el que ha portat el paquet amb aquella furgoneta.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat
L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida