Economia

La UdG, amb InnovaGirona, vol obrir-se més al territori

Una plataforma vol generar una comunitat virtual per innovar a la demarcació amb la promoció de relacions entre universitat, empreses, administració pública, agents de recerca i entitats socials

La Universitat de Girona (UdG) vol obrir-se a la societat i, amb aquest objectiu, ha impulsat el projecte InnovaGirona , una comunitat virtual d’usuaris per poder reforçar la singularitat de l’ecosistema innovador gironí. Aquesta nova eina, que es va presentar ahir, pretén promoure la relació entre empreses, administració pública, agents de recerca i entitats ciutadanes.

El rector de la UdG, Quim Salvi, destaca que la universitat “és una institució de servei públic que actua com a agent actiu de dinamització i motor territorial”, afegint-hi que “Girona té tots els atributs per poder estar a l’altura de les millors regions europees en matèria d’innovació i, per aconseguir-ho, fem un pas endavant i entomem aquest repte de lideratge i treball en xarxa”. L’eina permet a tots els usuaris mostrar la seva especialització i expertesa, aposta per la col·laboració i impulsa iniciatives al voltant dels reptes d’innovació suggerits pels membres de la plataforma. L’equip humà vinculat als campus sectorials de la Universitat de Girona i a la Fundació Girona Regió del Coneixement serà el responsable de donar vida i dinamitzar aquesta nova eina.

La plataforma és fruit de diferents sessions de cocreació que van tenir lloc durant la tardor passada i en què es va demanar la participació de persones del teixit econòmic, social i cultural del territori per definir les funcionalitats d’InnovaGirona. En aquest sentit, representants d’empreses, d’administracions públiques, de grups de recerca i d’associacions ciutadanes van contribuir al disseny d’aquesta eina que permetrà amplificar la col·laboració entre ells.

Els diferents perfils cridats a participar en la iniciativa són: empreses que vulguin oferir serveis o tecnologia innovadora; entitats que tinguin un projecte per desenvolupar i cerquin socis per fer un partenariat divers i sòlid; entitats públiques o privades amb reptes damunt la taula que requereixin noves mirades, metodologies i eines; agents de recerca i d’innovació que disposin de prototips o de resultats de recerca transferibles al mercat o susceptibles de contribuir a la solució de reptes socials i econòmics, i, també, la ciutadania amb inquietuds entorn de processos d’innovació oberta.A tots aquests col·lectius, InnovaGirona els ofereix un espai relacional on trobar respostes i solucions a les necessitats de canvi, innovació i recerca de l’ecosistema gironí; accés a l’oferta tecnològica, al coneixement i a l’expertesa de la Universitat de Girona i dels altres agents de recerca i innovació; una oportunitat per trobar diferents respostes a un mateix repte d’innovació; una xarxa de contactes d’empreses, administracions i investigadors disposats a treballar en projectes col·laboratius; un fòrum generador d’idees així com oportunitats de finançament o d’inversió; un entorn col·laboratiu on conflueixen experteses diverses i complementàries; i un mur virtual des d’on difondre l’activitat dels usuaris de la plataforma (notícies, projectes, esdeveniments, etcètera).InnovaGirona neix en el marc del projecte PECT Girona, ecosistema innovador, en el qual la Universitat de Girona desenvolupa l’operació “Estructuració i dinamització dels ecosistemes innovadors estratègics de la demarcació de Girona”. Consisteix en la creació d’ecosistemes que articulin de manera estable la relació entre els agents de la quàdruple hèlix i que propiciïn la transferència de coneixement i tecnologia de la UdG a les empreses i entitats del territori.El projecte PECT identifica 10 àmbits estratègics al voltant dels quals s’han desenvolupat els Campus Sectorials de la UdG: turisme, aigua, alimentació i gastronomia, patrimoni cultural i natural, salut, robòtica, materials compostos, comunicació cultural i corporativa, cohesió i compromís social, i la temàtica transversal d’innovació i tecnologia industrial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA