Economia

La crisi immobiliària obliga Tallers Casals a acomiadar temporalment tota la plantilla

L'empresa d'eines elèctriques Tallers Casals, de Ripoll, ha presentat un expedient de suspensió d'ocupació per sis mesos, un dels quals és el de vacances, que afecta tota la plantilla, en total, 125 treballadors.
El motiu ha estat la davallada de les comandes als Estats Units a causa de l'enfortiment de l'euro i, als mercats europeus, per culpa de la crisi de la construcció. L'acord a què han arribat la direcció i el comitè d'empresa també preveu que la factoria pagui a cada treballador un complement del 15% del sou durant els mesos que estiguin a l'atur i que el temps que estiguin a les llistes de l'Inem no afecti les dues pagues extres.

"Un 45% de la nostra producció està enfocada a Europa i l'altre 55% als Estats Units, que ens han deixat de fer comandes perquè, a causa de l'enfortiment de l'euro, les eines els surten un 40% més cares que abans", va dir ahir el director de Tallers Casals, Josep Córdoba.

El responsable de l'empresa, que assegura que actualment tenen sobreproducció, confia que l'expedient no acabarà afectant tots els treballadors, perquè encara reben petites comandes.

La direcció i el comitè també han acordat constituir una comissió de seguiment, que serà l'encarregada de comunicar la setmana que ve quants treballadors es veuran afectats finalment per l'expedient i el calendari per a l'aplicació del document. Els primers acomiadaments podrien arribar al maig.

Redreçar la situació
Alhora l'empresa s'ha compromès a tirar endavant un pla per redreçar la situació. Aquest pla, que es desenvoluparà durant els pròxims sis mesos, consisteix a enfortir el departament d'investigació, potenciar el servei d'assistència tècnica entre els clients, crear nous productes i fer que la factoria Casals Ventilació, que pertany al mateix grup i està ubicada a Sant Joan de les Abadesses, els subcontracti feines. "Si d'aquí a dos o tres mesos la situació torna a la normalitat, es recuperarà el personal; no esperarem que s'esgoti l'expedient", va assegurar Córdoba.

Tallers Casals va ser fundada l'any 1881 per Francesc Casals. Fa un any el grup, format per 250 treballadors, es va convertir en un segregat d'empreses. A part de les factories de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, també té un departament comercial a Sant Joan Despí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’empleat sènior, la resposta a la falta de professionals

Barcelona

Dona i gran, la doble barrera per emprendre

barcelona
Sara de la Rica
Catedràtica d'Economia de la Universitat del País Basc

“La discriminació per edat és un fet provat en el mercat de treball”

barcelona
Mons Badia,
presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)

“El respecte pel medi ambient fomenta el creixement econòmic”

Barcelona
ECONOMIA

Puja la despesa dels turistes a les comarques de Barcelona

Barcelona

Canmartex potencia l’R+D en les noves teixidores

Argentona (Maresme)

Ferrimax prepara el talonari i l’organització per créixer

Sant Fost de Campsentelles
economia

El BBVA presenta oficialment l’OPA al Sabadell en les condicions previstes

barcelona
ECONOMIA

La nova marca turística de Santa Susanna distingeix la sostenibilitat i la innovació

SANTA SUSANNA