Economia

Benefici rècord de 37 milions de Fira de Barcelona

Els ingressos escalen fins als 211 milions i s’acosten a les xifres del 2019 gràcies a la recuperació de l’activitat

Fira de Barcelona va triplicar els seus ingressos fins als 211 milions al 2022 i va obtenir un benefici operatiu –Ebitda– rècord de 36,9 milions davant els vuit milions d’euros negatius de l’anterior exercici. El president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha qualificat el 2022 com un any “magnífic” i el de la “recuperació de l’activitat firal”, però sense arribar encara als nivells del 2019, quan la facturació va ser de 219 milions

El conseller delegat de Fira, Constantí Serrallonga, ho ha atribuït a la manca encara dels visitants i expositors xinesos. Per al 2023, Serrallonga ha explicat que no preveu un gran creixement sinó “digerir i consolidar” les xifres del 2022 i ha anunciat la celebració de la fira Shop Talk, dedicada al retail i procedent de Londres.

Fira gestiona des de fa poc més d’un any també el Centre de Convencions Internacional de Barcelona, de manera que aquesta entitat publicoprivada ja controla de manera integral tres dels principals recintes firals de la ciutat: el de Montjuïc, el de Gran Via d’Hospitalet, que acull els principals esdeveniments, com ara l’MWC, i s’està ampliant- i el CCIB. Serrallonga ha admès que des de Fira de Barcelona estan “sorpresos” amb la rapidesa amb què s’ha recuperat l’activitat firal després d’un any que es va iniciar encara en plena pandèmia i al qual el va seguir la invasió de Rússia a Ucraïna. En total, les instal·lacions de Gran Via, de Montjuïc i el Centre de Convencions Internacional de Barcelona han acollit més de 250 esdeveniments.

En relació als projectes a llarg termini, el president ha remarcat l’ampliació del recinte de Gran Via, del qual ja han començat els treballs i que es traduirà en l’ampliació de 60.000 metres quadrats de superfície expositiva, fins als 300.000, amb la inauguració del nou pavelló 0. “Ens permetrà consolidar l’estratègia internacional, captar esdeveniments, créixer i això ens dona molta més competitivitat”, ha comentat Relat. El final de les obres està previst per al 2026.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona