Economia

economia

Últim dia de votacions a la Cambra de Comerç de Barcelona

Avui se sabrà si revalida el triomf la candidatura independentista Eines de País o convenç la proposta més convencional de Va d’Empresa

Dia decisiu a la Cambra de Comerç de Barcelona. Després de cinc dies de votacions en línia, a les deu del matí ha començat la jornada de vot presencial, el que significa que al vespre se sabrà qui dirigirà l’entitat els propers quatre anys. Si guanya la candidatura que vol arrabassar el poder als actuals gestors, Va d’Empresa, el proper president de la Cambra serà Josep Santacreu, exconseller delegat de l’asseguradora DKV. Si la candidatura obertament independentista Eines de País (ara Eines de País-Un Pas Més) revalida el triomf que al 2019 va sacsejar el mon empresarial, haurà de decidir si continua al càrrec l’enginyera de telecomunicacions i cofundadora i d’isardSAT Mònica Roca o passa el testimoni a algú altre del seu equip, com ara l’actual vicepresident, l’advocat Toni Fitó.

En joc hi ha dos models antagònics de dirigir la Cambra. Va d’Empresa parla de mala gestió recordant que fa tres anys que l’entitat té pèrdues i diu que s’ha de “gestionar com una empresa”, despolititzar-la, augmentar els ingressos per fer-la de nou rendible i aconseguir que recuperi el prestigi. Els gestors actuals de la Cambra asseguren que hagués estat “impresentable” que en plena pandèmia la Cambra hagués tingut grans beneficis. Reivindiquen que ha deixat de treballar només per a les elits i ha posat diners i serveis a disposició de tothom, fent especial èmfasi en l’empoderament del territori, i que en tot cas la Cambra “val més ara que fa quatre anys” perquè entre d’altres s’ha revaloritzat patrimoni. Eines de País està impulsada per l’ANC i defensa que la millor política econòmica és tenir un Estat propi, mentre que Va d’Empresa no vol posicionar-se ideològicament per “defensar l’interès general” i poder lluitar per aconseguir millores, com un nou pacte fiscal.

A les eleccions a la Cambra se sotmeten a sufragi 52 vocalies, que representen els diferents sectors empresarials. Pimec i Foment han fet un pacte de cavallers i s’han repartit els sis llocs reservats a les patronals. L’actual equip va reduir de catorze a dues les “cadires de plata”, que s’adjudiquen a empreses a canvi d’una aportació econòmica, i per ara estan vacants.

La votació presencial ha començat avui a les 10 del matí i es podrà fer fins a les 5 de la tarda en diversos col·legis electorals habilitats. Estan convidats a decidir qui els representa 430.000 empresaris i autònoms. Un dels grans reptes és augmentar la participació, ja que tot i que fa quatre anys va pujar, no va arribar ni al 5%. S’han fet aquest cop campanyes de promoció per intentar que la xifra s’acosti al 9%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona