Economia

Ciments Molins invertirà més de 40 milions anuals

L’objectiu de la companya és assolir la descarbonització el 2050

El conseller delegat de Ciments Molins, Julio Rodríguez, preveu que la companyia faci inversions “importants” a partir de l’any vinent per d’assolir zero emissions contaminants el 2050. Tot i que no ha especificat una xifra concreta, que està condicionada a l’aprovació del pressupost anual que s’ha de dur a terme el febrer de l’any vinent, Rodríguez ha recordat que en els últims exercicis han destinat uns 40 milions de mitjana a aquesta finalitat.

Rodríguez ha remarcat que la voluntat és “descarbonitzar la producció de ciment tot el que es pugui” i ha apuntat que el 2022, per exemple, un 55% de l’energia de la fàbrica procedia de combustibles alternatius, cosa que va evitar alliberar 113.000 tones de CO2 a l’atmosfera.

Rodríguez ha fet aquestes previsions coincidint amb la visita institucional del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, a la planta de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), on també els ha acompanyat del president de la firma, Joan Molins, informa l’ACN.

Rodríguez ha insistit en l’objectiu d’assolir zero emissions el 2050, mentre que de cara al 2030 hi ha “una primera etapa” amb la mir ada posada a una rebaixa del 20%. En aquesta línia, ha esmentat l’aranzel europeu CBAM (per la seva sigla en anglès, Carbon Border Adjustment Mechanism) que “progressivament” s’ha d’introduir perquè les importacions de material es paguin en funció de la petjada ecològica.

Fa un any, la factoria de Sant Vicenç dels Horts va posar en marxa una planta de recuperació de primeres matèries que té com a objectiu “utilitzar menys recursos naturals” i que va en la línia de “l’economia circular”, en paraules de Rodríguez. Es tracta de material que “abans anava a l’abocador”, ha reblat el conseller delegat com el material de demolició i grans obres.

L’empresa ha inaugurat unes noves oficines en un edifici que és autosuficient, gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques sobre la superfície de 3.250 metres quadrats de l’aparcament. També s’ha instal·lat una formigó especial que facilit l’absorció de l’aigua de la pluja, que serveix per alimentar la vegetació, que és autòctona del Baix Llobregat i el Garraf. Tot plegat, ha suposat una inversió de 6,6 milions d’euros en un espai on treballen 530 treballadors dels 6.200 que té la plantilla.

Pel que fa a les perspectives de negoci, el conseller delegat ha anunciat que durant l’any que ve la companyia preveu créixer en inversions, vendes, nombre de treballadors i beneficis.

“El 2024 serà un any complicat, pel tema del context macroeconòmic mundial, d’una certa desacceleració econòmica, però la intenció és continuar creixent en tot”, ha augurat Rodríguez, en una atenció als mitjans recollida per Efe.

Respecte al nombre de treballadors, Rodríguez ha detallat que actualment Ciments Molins té prop de 6.200 treballadors arreu del món, amb creixements sostinguts els últims sis anys, un ritme que el grup vol mantenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona