Economia

Espanya, un dels estats europeus amb més deute

També lidera el percentatge de dèficit públic, amb un 4,4%, superada tan sols per Eslovàquia i França

Les mesures contra l’encariment de l’energia delmen els comptes de les administracions

Espanya és l’estat que manté un dels percentatges del deute públic sobre el PIB més alt de l’eurozona, ja que segons les dades del tancament del segon trimestre de l’any aquest es va situar en un 111,2%, mentre que en el conjunt de la zona euro el dèficit va caure quatre dècimes, fins al 90,3%. Per sobre de l’Estat espanyol només consten amb un deute més voluminós Grècia (166,5%), Itàlia (142,4%) i França (111,9%).

Pel que fa al dèficit a l’eurozona, també segons les dades oficials del segon trimestre, es manté en un 3,3%, segons els analistes, a causa del manteniment de mesures contra l’encariment de l’energia arran de la guerra a Ucraïna.

La xifra és gairebé dos punts inferior a la del quart trimestre de 2022 (5,1%) i s’allunya del màxim registrat durant la pandèmia, del 12,1%, segons les dades provisionals publicades aquest dilluns per Eurostat recollides per l’ACN.

Malgrat la rebaixa, l’oficina d’estadística europea assenyala que les mesures per fer front a la volatilitat dels preus energètics continuen tenint un impacte significatiu en els comptes de les administracions.

A l’Estat espanyol, el dèficit es va situar en el 4,4%, per sobre el 2,2% corresponent al primer trimestre. En aquest cas, Espanya també presenta una de les xifres més altes de l’eurozona, només superada per Eslovàquia (4,8%) i França (4,6%).

A banda de donar a conèixer les dades provisionals del segon trimestre de 2023, Eurostat ha publicat aquest dilluns una segona actualització de les xifres de deute i dèficit del conjunt del 2022 a la zona euro. En aquest cas, l’oficina d’estadística situa el dèficit en el 3,6%, per sota el 5,2% registrat l’any 2021, mentre que el deute públic baixa fins al 91% del PIB (l’exercici anterior va ser del 94,8%).

En el cas d’Espanya, l’Eurostat no ha fet cap revisió respecte a la primera actualització i manté el dèficit corresponent al 2022 en el 4,7% i el deute públic en el 111,6% del PIB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona