Economia

ECONOMIA

Ryanair reforça els vols hivernals a l’aeroport de Girona

L’aerolínia Ryanair recupera aquesta temporada d’hivern una base estable a l’aeroport de Girona, amb dos avions que operaran vols entre nou destinacions setmanals i 42 freqüències d’anada i tornada que connectaran amb Düsseldorf, Baden-Baden i Pisa –sis dies a la setmana–, i amb Birmingham, Belfast, Londres, Brussel·les, Cracòvia i Marràqueix –quatre dies setmanals–.

Serà l’operativa prevista, que ahir va presentar la country manager de la companyia a la península, França i el Marroc, Elena Cabrera, amb una inversió de 200 milions de dòlars i una plantilla assegurada estable de 45 llocs de treball directes i al voltant d’un miler més d’indirectes, segons dades de Ryanair. “Molt bones notícies” pel president de la Diputació i el Patronat de Turisme, Miquel Noguer; la delegada de la Generalitat, Laia Cañigueral, i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, dins de l’objectiu de recuperar i potenciar l’activitat aeroportuària.

Per la terminal de Vilobí, aquest any ja hi han passat 1,3 milions de passatgers fins a final de setembre, xifra que podria arribar a 1,6 milions a final d’exercici. Queden molt lluny encara dels 5,3 milions de viatgers anuals que s’havien registrat el 2008, i encara per sota dels 1,9 milions de 2019, abans de la pandèmia. Però les projeccions de l’aerolínia són tancar l’exercici que comença ara amb 1,3 milions de passatgers, sense comptar la resta d’aerolínies i vols xàrter que hi operen, de manera que s’albira tornar a vorejar, o superar, els 2 milions de viatgers al llarg de 2024.

Noguer va posar l’èmfasi en el fet que la nova aposta de Ryanair –pendents que en la campanya d’estiu també hi hagi alguna destinació més– arriba abans que s’hagi activat l’estratègia de promoció conjunta entre el Patronat, la Generalitat i els municipis, que trauran a concurs abans no acabi l’any, s’adjudicarà l’any vinent i podria donar fruits addicionals ja amb vista a l’hivern 2024/25. Malgrat això, l’estratègia és anar creixent de manera progressiva i defugint les subvencions directes que quinze anys enrere van fer disparar l’activitat. De fet, en l’escenari actual, sense promoció activada, la companyia hi aposta per la negociació i les bones dades d’ocupació dels vols, amb un 90% de mitjana de passatge a l’estiu i un 80% en el conjunt de l’any.

Més oferta per als clients

Una de les crítiques recurrents és que els vols que surten de Girona porten pocs gironins a bord, però entre les cinc noves rutes d’hivern hi ha connexions amb Brussel·les –capital de la UE–, Birmingham, Belfast, Düsseldorf i la marroquina Marràqueix, que poden dinamitzar o obrir nous contactes empresarials, a banda del potencial per als estudis universitaris o de recerca entre la UdG i altres universitats.

És un dels factors que la delegada del govern, Laia Cañigueral, i el president de la Cambra van situar com a objectiu de futur per a una economia internacionalitzada i connectada amb la formació superior i l’intercanvi de talent investigador. Amb el debat sobre l’ampliació del Prat altre cop sobre la taula, Noguer i Cabrera van admetre que l’estació del TAV a l’aeroport el faria encara més competitiu. Un punt fort més que s’afegiria a la infraestructura ara poc saturada, amb sobrada dotació d’aparcament i més àgil que no pas el Prat en embarcaments, desembarcaments i maniobres d’enlairament i aterratge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ