Economia

Griffiths valora el resultat de SEAT però alerta que cal que la marca sigui més rendible

L’empresa ha obtingut un benefici operatiu de 501 milions i el volum de negoci més alt de la seva història entre els mesos de gener i setembre

El president executiu de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, ha celebrat aquest divendres els resultats de la companyia, que ha obtingut un benefici operatiu de 501 milions d’euros, 512 més que el mateix període del 2022 per l’èxit de Cupra, el major volum de Seat i les millores en l’eficiència del grup.

En declaracions de Griffiths en un comunicat recollit per l’ACN, l’alt executiu ha valorat: “Hem obtingut uns resultats rècord entre gener i setembre i això és una notícia molt positiva en un context que presenta cada cop més reptes, com l’increment en els costos de les matèries primes, la falta de components, una major competència i uns tipus d’interès i una inflació alts”, ha assenyalat. No obstant això, l’alt executiu de l’automobilística ha recalcat la necessitat de ser “més rendibles per garantir la sostenibilitat i seguir invertint en el futur”.

“Hi ha feina per fer però estem en el bon camí amb les nostres dues marques fortes, Seat i Cupra, que estan contribuint amb èxit a aquest objectiu”, ha afegit a la nota. Durant els primers nou mesos de l’any, Seat va aconseguir un volum de negoci de 10.837 milions d’euros, un 38,6% més i el registre més alt en la història de la companyia. La companyia ha venut 454.000 unitats en aquest període, un 36,5% més que al 2022, quan entre gener i setembre es van comercialitzar 333.000 vehicles del grup, segons els resultats que es van conèixer aquest dijous.

En el seu informe de resultats, el grup Volkswagen destacava que tant Cupra com Seat han experimentat una “demanda més alta”, i assenyalava especialment la popularitat del Cupra Formentor i el Cupra Born. Entre gener i setembre, la xifra de vehicles entregats per Seat va pujar un 34,2%, fins als 391.800, i a Cupra van ser 170.100, un 55,1% més que en el mateix període del 2022.

Per la seva banda, el vicepresident executiu de Finances de Seat, David Powels, també considera que els resultats d’aquest 2023 mostren una “evolució positiva” fins de l’objectiu d’aconseguir un benefici i una rendibilitat “més sòlids”. Tot i així, destaca que de cara al 2024 la marca haurà d’afrontar “nous reptes”. “Hem de seguir les prioritats estratègiques definides i continuar millorant la gestió dels ingressos i l’eficiència de les nostres estructures”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona