Economia

Patrimoni

Un xalet històric en venda

La Torre de les Punxes de Sant Pol, a primera línia de mar a Sant Feliu, surt a la venda per 5,3 milions

És un bé local protegit, i a prop es comercialitzen àtics per 3 milions

La Torre de les Punxes, l’embrió a cavall del modernisme i el noucentisme que va donar el tret de sortida a l’estiueig i precursor del turisme a la platja guixolenca de Sant Pol, torna a sortir a la venda per 5,3 milions d’euros. Data de finals del segle XIX, quan l’industrial Pere Màrtir Estrada va encarregar a l’arquitecte Josep Goday que comencés a edificar un xalet per a la família a primera línia de mar, segons l’historiador local Gerard Bussot, allà on hi havia només una barraqueta de pescadors. El conjunt actual data del 1912. No és el primer cop que es posa a la venda, ja que anys enrere ja s’havia ofert per 6 milions, però la família, que encara manté el control sobre la propietat, ha tornat a comercialitzar-la coincidint amb el recent decés, aquest mes, de Joan Estrada Ribot, aparellador de professió i molt estimat al municipi pel seu passat com a exdirector de Ràdio Sant Feliu o discjòquei especialitzat en rock i altres estils amb base a La Goleta i experiències a la barcelonina Boccaccio o altres sales.

La casa fa 348 m², dins d’una majestuosa parcel·la de 4.800, enjardinada. Els nou pinacles coronats amb trencadís amb una gradació que va del blau del cel al blanc de les façanes han estat atribuïts per la tradició del boca-orella local a un suposat homenatge del primer Estrada, Pere Màrtir, als seus nou fills, més d’un segle enrere. Però el gran topall és la declaració de bé cultural d’interès local que va assolir el 2006. Els darrers anys, com constata l’edil d’Urbanisme, Josep Saballs, diverses persones s’han anat interessant per la possible compra, però, preu a banda, els fa tirar enrere la protecció de la finca, a mig reformar a l’interior. Per la seva exclusivitat, sembla destinada a petit hotel amb encant, però les traves per incrementar l’edificabilitat han barrat el pas perquè cap operació hagi fructificat fins ara.

El metre quadrat a la zona, però, es cotitza a preu d’or. S’Agaró, a 500 metres, prepara el centenari del primer xalet, del 1924, i posterior a la Torre de les Punxes. I a escassos 100 metres la nova promoció de Sa Caleta ofereix pisos d’alt nivell a 3 milions d’euros l’àtic.

A l’hotel Alàbriga, tot enfilant les giragonses de la carretera costanera cap a Sant Feliu, també han posat a la venda diversos dels apartaments de luxe teòricament dissenyats amb fins hostalers per preus que oscil·len entre els 1,2 milions, per dues habitacions amb gran balcó, i els 3,4 de l’àtic de la quarta planta, amb tres cambres, millors vistes i terrat. Ara només falta que aparegui clientela disposada a pagar-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona