Economia

POLÍTICA

Ajudes a la indústria per crear més de 1.400 llocs de treball

El govern multiplica per quatre el pressupost inicial destinat a noves inversions industrials, fins als 45,7 milions

Tot i que inicialment el pressupost eren 10 milions d’euros, a causa del gran nombre de sol·licituds rebudes el govern ha repartit 45,7 milions d’euros en ajudes a noves inversions industrials Han beneficiat 205 empreses, sobretot pimes, i serviran per consolidar 19.295 llocs de treball i crear-ne 1.424 de nous. Així ho ha anunciat avui el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha destacat “l’esforç pressupostari” i de personal que ha fet la Generalitat per aconseguir que aquesta sigui “la major convocatòria d’ajuts industrials que ha fet mai el govern en tota la seva història”. En total, la convocatòria mobilitzarà una inversió global de 248,7 milions d’euros, ha avançat el departament d’Empresa.

Per sectors, la majoria de les ajudes adjudicades han anat a parar a la indústria alimentària, la fabricació de productes metàl·lics i la indústria química i com ha indicat Torrent serviran per “actualitzar els processos productius industrials cap a un model més sostenible i digitalitzat”. La Generalitat va anunciar aquesta línia d’ajudes al gener i tot i que ha decidit multiplicar per quatre els recursos que finalment hi ha acabat destinant –fins als 45,7 milions d’euros–, una cinquantena d’empreses n’han quedat fora i no s’han pogut beneficiar de la convocatòria.

El titular d’Empresa i Treball ha destacat que “gràcies a aquestes inversions, les empreses industrials guanyaran múscul, reforçant el teixit industrial català, capacitant-lo per aprofitar noves oportunitats de negoci”. Son “un guany pel conjunt del país”, ha posat en valor, ja que “contribueixen a crear treball de qualitat, a enfortir el teixit productiu, a la transició verda i a l’equilibri territorial”. Aquesta nova línia de subvencions s’emmarca en el Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025 i vol ajudar a aconseguir la fita marcada pel govern: que Catalunya recuperi pes industrial, concretament fins al 25% del PIB al 2030.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia