Economia

SOCIETAT

Castelló celebra 125 anys obrint l’únic obrador de xuixos del món

El nou obrador, de 500 m², és l’únic que només elabora xuixos, de forma artesanal

El proper mes de febrer inaugurarà la primera botiga pròpia, al Barri Vell de Girona

L’empresa gironina El Xuixo de Can Castelló, fabricant de xuixos artesanals, ha obert unes instal·lacions de 500 m² coincidint amb el seu 125è aniversari. El nou obrador de pastisseria multiplica per cinc l’espai de l’anterior local, que estava situat al barri de l’Eixample Sud de Girona i que va posar-se en marxa el 2018. És l’únic obrador del món que només elabora aquest producte i ho fa de forma artesana a partir d’ingredients de proximitat com ara farina i pomes de Girona, llet fresca del Baix Empordà i ous del Pla de l’Estany.

També en prepara de cinquena gamma, el que permet als restauradors i botiguers poder-los servir directament prèvia descongelació o amb una mínima regeneració. Julià Castelló i Pilar Campos, propietaris d’El Xuixo de Can Castelló, l’han presentat aquest matí en una roda de premsa que també ha servit per explicar que a començaments de l’any vinent obriran una botiga pròpia al Barri Vell de Girona. Un establiment que oferirà productes innovadors sempre amb el xuixo com a principal protagonista.

Primera botiga pròpia

L’altra gran novetat és l’obertura de la primera botiga pròpia de l’empresa gironina. Es tracta d’un local d’uns 80 m² situat al Barri Vell de Girona, generarà quatre o cinc llocs de treball i la previsió és que s’inauguri el mes de febrer de 2024. S’ubicarà al carrer de l’Argenteria, molt a prop del Pont de les Peixateries Velles, i presentarà un concepte innovador oferint al consumidor diversos productes sempre amb el xuixo com a protagonista.

“Es tracta d’un nou paradigma. Li hem donat una volta a la botiga estàndard i hem decidit innovar. Els xuixos es podran prendre freds i també calents, els acompanyarem amb d’altres productes, generant combinacions per multiplicar les possibilitats. Serà el nostre pal de paller, el cavall de batalla del nostre nou model. Obrirem un local de gestió pròpia i ho farem pel canvi en el volum de negoci, que ha agafat una embranzida notable. Farem coses diferents de les que s’han vist fins ara”, ha detallat Castelló. En aquest sentit, ha afegit que “més que mai és ara quan veiem que el xuixo té molt de recorregut. Per això necessitem una botiga d’aquestes característiques, per poder desenvolupar tot el que està per venir a curt i mitjà termini. D’aquí poc, la gent podrà menjar un xuixo calent acompanyat d’un gelat, o afegint-li tota una sèrie de complements al seu gust”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

La zona euro creix un 0,3% en el primer trimestre i deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona