Economia

Més controls per Nadal a transportistes a les comarques gironines

Els Mossos d’Esquadra han intensificat els controls a transportistes a les carreteres gironines, en motiu de la campanya de Nadal. Busquen principalment aquells conductors fraudulents que practiquen l’intrusisme, però també s’ocupen de controlar la velocitat, que tinguin la documentació pertinent al dia i que no circulin drogats o beguts, segons informa l’Acn. En un dispositiu aquest dimecres a l’AP-7 a Aiguaviva, continuen les mateixes fonts, han aturat desenes de vehicle, sobretot furgonetes i camions, però també alguns turismes que circulaven amb excés de velocitat. Al dispositiu també hi participen inspectors de treball pels casos d’intrusisme laboral.

L'àrea de descans de l'AP-7 que hi ha a Aiguaviva presentava aquest dimecres al matí un aspecte bastant diferent al que té habitualment. Una trentena d'agents dels Mossos entre les unitats de Trànsit i del Grup de Recerca i Documentació (GRD) inspeccionaven els vehicles que, prèviament, interceptaven altres agents amb motos uns metres abans dins de l'autopista. La gran majoria dels vehicles que han aturat han estat professionals del transport tant lleuger amb furgoneta, com pesat amb camions. L'objectiu és la lluita contra l'intrusisme laboral, molt comú aquests dies amb les festes de Nadal. En aquest sentit, durant les prop de quatre hores de control s'han aixecat una dotzena d'actes a conductors que practicaven l'intrusisme laboral. Per això, el dispositiu també comptava amb la presència de diversos inspectors de Treball que s'han dedicat a comprovar les dades dels sospitosos i, si calia, tramitar la sanció. A més, els Mossos també han fet èmfasi en controlar la velocitat dels vehicles. Uns quilòmetres abans de l'àrea de descans s'han instal·lat dos radars separats entre sí per uns cinc quilòmetres. El primer detectava la velocitat de tots els vehicles, mentre que el segon es fixava en aquells que són de transports de mercaderies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva