Economia

ROSES

Jaume Subirós rep el Premi Gastronòmic Xavier Sagristà en la Nit del Turisme Empordanès

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE), ha premiat el cuiner Jaume Subirós, ànima del Motel Empordà, i els empresaris Josep Moyano, fundador del Grup Prestige Hotels, i Sion Oliva, propietària del restaurant Cal Sagristà de Peralada, en un acte que s’ha celebrat aquest dilluns al vespre en el marc de la Nit del Turisme Empordanès al Teatre Municipal de Roses i que ha reunit prop de 200 persones.

Durant l’acte La Cuina del Vent, el col·lectiu gastronòmic de l’AHAE, va anunciar que incorpora els xefs Paco Pérez i Mateu Casañas com a Socis d’Honor, per la gran tasca que fan de promoció del producte del territori.

La directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech; el diputat i vicepresident de Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jordi Masquef; i l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, van participar en l’entrega dels guardons així com el regidor de Promoció Econòmica de l’ajuntament de Roses, Fèlix Llorens.

El president de l’AHAE, Miquel Gotanegra, va destacar durant l’acte que els premis posen en valor el treball en l’excel·lència que estan fent els empresaris del sector, sovint poc reconegut. A més, va aprofitar per reclamar al Govern de la Generalitat “que obri l’aixeta de les inversions i la planificació a l’Alt Empordà i que aporti solucions reals i perdurables per a la sequera”. I també va ser crític amb el Govern de l’Estat per la falta d’inversions a les carreteres i per l’amenaça a la biodiversitat i a l’economia del territori que representa el Pla d’Ordenació de l’Espai Marítim recentment aprovat.

La 6a Nit del Turisme Empordanès ha combinat en un sol acte el lliurament dels premis anuals amb una taula rodona centrada en la desestacionalització amb el títol “Tot l’any, Empordà” conduïda pel doctor en Turisme, Dret i Empresa per la UdG Marc Grijalvo, i que ha tingut com a ponents el cuiner Mateu Casañas, xef i soci dels restaurants Compartir i Disfrutar; Roser Prats, especialista en Hotels & Tourism de CaixaBank; i Pau Calero, gerent de SK Kayak.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ