Economia

Economia

Grífols guanya 59 milions el 2023, un 71% menys

Grífols va guanyar l’any passat 59 milions d’euros, un 71,5% menys que en l’exercici anterior, segons la informació financera que ha publicat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La farmacèutica, que en els últims mesos ha patit volatilitat a la borsa per l’atac del fons baixista Gotham City i està pendent de la publicació d’un informe de la CNMV sobre el cas, defensa en un comunicat recollit per l’ACN que el resultat està impactat per partides extraordinàries, especialment la del cost de reestructuració, amb 147 milions d’euros. Sense aquests impactes, el benefici seria de 206 milions. La companyia, amb tot, assegura que tanca un any “rècord” amb uns ingressos de 6.592 milions d’euros i el creixement de totes les unitats de negoci.

Grífols informa que la seva ràtio de palanquejament és de 6,3 i destaca que la reducció “segueix sent una prioritat”. El deute és, precisament, un dels elements que Gotham va posar en qüestió dels comptes de la farmacèutica.

En aquest sentit, la companyia catalana assegura que els ingressos procedents de la venda del 20% de Shanghai RAAS a Haier es destinaran “íntegrament a amortitzar deute” i que, tenint en compte aquesta transacció, la ràtio de palanquejament proforma se situaria al 5,4x, avançant “clarament cap a l’objectiu de 4x”.

Grífols també informa que espera fer front als seus venciments del 2025 ja durant el primer semestre d’aquest any, i que ho farà “de forma eficient”. El deute financer net és de 9.420 milions d’euros.

Les previsions de la companyia són que l’aliança “estratègica” amb Haier es tanqui durant la primera meitat d’aquest any i que permeti “impulsar” i “capitalitzar el potencial de la Xina”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona