Economia

Reoberta l'AP-7 a Borrassà en sentit sud mentre es manté tallada a Vilademuls en sentit nord per tasques de neteja

 Els treballs de neteja que s'han dut a terme aquest divendres al matí a l'autopista AP-7, després que la pagesia desconvoqués el tall dijous a la nit, han permès reobrir el pas als vehicles a Borrassà (Alt Empordà) en sentit sud. Conservació de carreteres continua treballant a Vilademuls (Alt Empordà) en sentit nord per permetre-hi també la circulació, on de moment la via continua tallada. Aquest divendres al matí, els Mossos donaven pas alternatiu a l'AP-7 entre aquestes dues poblacions on hi havia 18 quilòmetres impracticables en ambdós sentits de la marxa per les destrosses ocasionades per la protesta. Tot i la reobertura en sentit sud, Trànsit informa que es mantenen les retencions de Llers (Alt Empordà) a Borrassà.

Les taques consisteixen en la retirada d’arbrat i deixalles, la reparació de les tanques malmeses i tornar a asfaltar alguns trams que es van fer malbé per la crema de pneumàtics. La previsió és que aquest divendres a la tarda es reobri la nacional i també un carril per cada sentit a l’AP-7. Tanmateix, els treballs per obrir completament l’autopista no finalitzarien fins diumenge.

Desenes de vehicles -molts d'ells camions- s'acumulaven des de primera hora d'aquest divendres al desviament de l'AP-7 a l'alçada de Vilademuls en direcció cap a França, segons informava l' També hi havia tallats 12 quilòmetres de la N-II al mateix punt. En ambdues carreteres hi han reballat desenes d'operaris de conservació de carreteres amb maquinaria diversa que els permet, per una banda, retirar de la calçada els arbres caiguts i les restes de les protestes, però també netejar la pols que hi van deixar els pagesos després de la crema de pneumàtics. A més, també s'han hagut de tornar a asfaltar parts de l'autopista que han quedat completament malmeses i inadaptades per la circulació de vehicles. 

  Per la reobertura total de l'AP-7 caldrà esperar a que es puguin reparar també les tanques aixafades durant les manifestacions de la pagesia i que s'acabin de tornar a asfaltar tots els carrils. Unes tasques que està previst que finalitzin diumenge. 

 La pagesia va decidir per assemblea -després d'una hora i mitja de debat- desconvocar el tall en aquest tram de carretera dijous a la nit. La decisió es va prendre després de considerar que amb la negociació amb el Govern s'havia aconseguit "el 90%" de les reclamacions del sector. La retirada es va fer després del sopar -que encara van fer a l'autopista-, al llarg de la nit i matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona