Economia

ECONOMIA

Pineda estrena una gimcana digital com a nou producte pel turisme familiar

Una gimcana digital orientada al públic més familiar per redescobrir el patrimoni cultural del municipi és la nova aposta turística de Pineda de Mar que avui s’ha presentat a l’Oficina de Turisme. La proposta, gratuïta i a la qual es pot accedir amb un codi QR, porta per nom El tresor de Pineda de Mar i s’estructura al voltant d’un personatge real de la història local, el pirata Dragut que al segle XVI va assolar no només la població, sinó bona part de la costa catalana. La gimcana ofereix seguir un recorregut de prop de dos quilòmetres i amb una durada de 90 minuts per resoldre 13 enigmes que, un cop aconseguits, obtindran premi.

L’autor de la iniciativa, Ramon Martín de l’empresa Gymkana Digital Turística, explica que Pineda s’ha afegit a les nombroses “rutes de descoberta” que ja funcionen tant a altres localitats catalanes, com ara Salou i Cambrils, com a la resta de l’Estat i a altres països. En total son 180 gimcanes, amb més de 250.000 persones participants i “amb un 98% de puntuació de cinc estrelles sobre cinc”. “L’objectiu principal és atraure públic familiar cap a una destinació turística i oferir-los complementar la seva estada amb la descoberta del patrimoni i la història locals”, assenyala Martín que insisteix que la proposta està orientada cap als infants, “però que agradarà a totes les edats”.

El joc es pot seguir en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès i l’Ajuntament s’ha compromès a fer-ne difusió a través dels canals habituals. L’alcalde, Xavier Amor, ha demanat també la col·laboració dels diferents sectors econòmics locals, principalment del turístic, perquè incloguin la gimcana dins de la seva oferta complementària d’activitats. “Demanem que se’l facin seu, que l’utilitzin i el promoguin, perquè el que més desitgem és que la gent que ens visita també gaudeixi descobrint-nos”, apunta. Amor ha valorat positivament l’inici de la campanya turística que, en el cas de Pineda i segons assegura, la Setmana Santa es presenta amb bones expectatives d’ocupació i amb les places dels càmpings “gairebé exhaurides”. “Amb la incertesa de la sequera i de com acabaran impactant les mesures d’estalvi en els propers mesos, de moment les sensacions son molt bones”, afirma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona