Economia

economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

La Generalitat diu que Airbnb és la plataforma que concentra més ofertes il·legals

La Direcció General de Turisme va fer retirar 1.339 anuncis d’habitatges turístics il·legals durant el 2023 que representen 7.360 places, segons dades de la Direcció General de Turisme. “La dimensió és molt important”, subratlla la directora general de Turisme, Marta Domènech, en declaracions a l’ACN. La Generalitat revisa cada mes els anuncis a les principals plataformes com Booking, Vrbo, Niumba, Tripadvisor i Rentalia, i totes elles ofereixen la seva col·laboració, excepte Airbnb, amb qui no hi ha una “cooperació voluntària”, segons Turisme. A més, aquest portal concentra més del 80% del total de les ofertes il·legals detectades per la Generalitat, fins a 8.844, a principis d’aquest 2024.

Segons el Govern, la majoria de grans plataformes, excepte Airbnb, ofereixen una actitud de col·laboració amb la Direcció General de Turisme perquè totes les publicacions compleixin amb la legalitat. En aquest sentit, la Direcció General de Turisme destaca que gairebé el 100% de les publicacions a les plataformes compten amb el número d’inscripció en el Registre de Turisme de Catalunya.

En el cas d’Airbnb, però, la Generalitat lamenta que no rep la col·laboració necessària i això comporta que el percentatge d’ofertes il·legals sigui “molt superior” a la resta de plataformes. D’acord amb les seves dades, de les 9.892 ofertes il·legals detectades a principis d’aquest any, 8.844 s’anunciaven a Airbnb. D’aquesta manera, més del 80% de tota l’oferta il·legal d’allotjament rastrejada a Catalunya es concentraria en aquesta companyia.

Fonts d’Airbnb han apunten a l’ACN que sempre comunica a tots els amfitrions que estan obligats a seguir les normatives locals i els demana que certifiquin que tenen permís per oferir el seu allotjament. Si no és el cas i una autoritat fa saber a la multinacional que no compleixen amb la legalitat, els anuncis sempre són retirats, afegeixen. Així mateix, la companyia subratlla que des del 2022 ha implantat una eina que obliga el propietari a mostrar el seu número de registre i que així consta en les condicions de servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ