Economia

LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

Si s’ha de comprar un cotxe, no val a badar a Fornells de la Selva. “La gent que està molt interessada a comprar, ve al principi”, explica en Marc Ferran, responsable de vehicles d’ocasió de Quadis Andreu. Aquest és un dels expositors de la fira de vehicles d’ocasió Expocasió, que s’acabarà avui al polígon Pla de la Selva, darrere dels concessionaris del poble. Comprovat sobre el terreny, les compres sovintegen.

“Sabem que aquest [Volkswagen] Polo es vendrà segur en el dia d’avui”, diu un venedor assegut sobre el capó d’un vehicle. Està tranquil, són dos quarts d’una del migdia. La filera de vehicles i furgonetes és tan llarga que gairebé es fa difícil saber on comença una marca i acaba una marca i comença la següent.

No puc saber si el Polo es va vendre, però un Fiat Cinquecento ja duia unes lletres escrites a mà, al vidre del davant, ben visibles: “Venut.” Hi ha molta varietat, molta oferta i molta gent. Per exemple, en Joan i la Trini, que han vingut des de Cardedeu (Vallès Oriental). Tots dos fan una repassada a una petita part dels 800 vehicles exposats. Tenen un cotxe de rènting –van pagant un lloguer durant uns anys– que resulta que se’ls acaba, explica en Joan. Han de decidir si el renoven o canvien de vehicle. És la primera vegada que venen a l’Expocasió i admeten que miren i remiren. No tenen pressa. “Si no decidim, no passa res”, diu la Trini. En Joan hi afegeix que, de moment, no saben ni preus “ni maneres de pagament”.

Hi ha un bar per prendre un refresc, reflexionar i fer càlculs si es vol fer la despesa. De tant en tant, les marques han muntat una carpa amb cadires, taules i tamborets per mostrar les virtuts del producte i ajudar a convèncer la clientela. No hi ha gaires detalls deixats a l’atzar.

En Marc Ferran explica que els organitzadors, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Fornells, fan campanyes publicitàries “de molta abast” i que hi ha públic divendres, dissabte i n’hi haurà avui, diumenge. “És una fira molt ben valorada a la província de Girona i ve gent de Barcelona i tot”.

Es venen cotxes de gasolina, de gasoil, de canvi manual… “La gent encara compra de tot”, assenyala en Marc. “S’ha de tenir diners”, afirma una visitant de la fira, acompanyada d’una altra noia. Aquesta és la condició número 1: tenir euros.

No val a badar a l’hora de comprar ni tampoc a l’hora d’informar-se. Un servidor volia saber què li semblava un cotxe a una parella amb una nena, que hi eren a dins prenent mides. Al cap de cinc minuts, ja no hi eren. Enfilaven el camí de sortida del recinte amb el venedor per provar el cotxe que els agradava i que, segons havia sentit, tenia un volant que es podia pujar i baixar. No sé si el van comprar o no i tampoc no sé si es va vendre el cotxe que tenia just al davant d’on havia deixat el meu, fora del recinte. “Es ven. 11.000 euros”. Hi havia un telèfon de contacte, en el cartell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les últimes pluges salvaran la meitat de la collita de cereal a la Catalunya Central

SANT MARTÍ DE TOUS/ GAIÀ
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?