Economia

Ford i Chrysler anuncien aturades en la seva producció nord-americana

Economia

Ford i Chrysler han anunciat aturades en la seva producció nord-americana que reflecteixen les creixents dificultats que tenen els fabricants d'automòbils per vendre els seus productes als Estats Units.

Chrysler, el tercer fabricant nord-americà d'automòbils, ha dit que pararà la producció de les seves 30 plantes americanes (22 a Estats Units, 5 a Mèxic i 3 a Canadà) durant un mes, fins el 19 de gener. Poc després de l'anunci de Chrysler, Ford ha dit que pararà la producció en 10 de les seves 12 plantes de muntatge de vehicles dels Estats Units durant tres setmanes, i no durant les dues tradicionals de les festes de Nadal.

Per la seva banda, el fabricant més gran d'automòbils nord-americà, General Motors, ha anunciat a principis de desembre una "important" reducció de la seva producció durant el primer trimestre del 2009. GM ha dit que produirà 250.000 vehicles menys dels previstos, ja que "la velocitat i gravetat del descens del mercat de l'automòbil als Estats Units en les recents setmanes no té precedents".

La presidenta de l'Associació Nacional de concessionaris d'Automòbils dels EUA, Annette Skyora, ha demanat al president George W. Bush que "actuï" de manera immediata per ajudar econòmicament als fabricants d'automòbils. L'administració del president Bush, sota pressió democràtica, s'ha compromès a proporcionar 14.000 milions de dòlars en préstecs d'emergència a General Motors i Chrysler després que els republicans bloquegessin al Senat un projecte de llei que hauria facilitat aquests diners als fabricants.

El govern federal continua pensant la manera i les condicions en què proporcionarà aquesta ajuda i no ha avançat quan podria entregar els diners als fabricants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’empleat sènior, la resposta a la falta de professionals

Barcelona

Dona i gran, la doble barrera per emprendre

barcelona
Sara de la Rica
Catedràtica d'Economia de la Universitat del País Basc

“La discriminació per edat és un fet provat en el mercat de treball”

barcelona
Mons Badia,
presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)

“El respecte pel medi ambient fomenta el creixement econòmic”

Barcelona
ECONOMIA

Puja la despesa dels turistes a les comarques de Barcelona

Barcelona

Canmartex potencia l’R+D en les noves teixidores

Argentona (Maresme)

Ferrimax prepara el talonari i l’organització per créixer

Sant Fost de Campsentelles
economia

El BBVA presenta oficialment l’OPA al Sabadell en les condicions previstes

barcelona
ECONOMIA

La nova marca turística de Santa Susanna distingeix la sostenibilitat i la innovació

SANTA SUSANNA