Economia

Els treballadors de Pirelli ratifiquen el preacord per l'ERO, que afectarà 257 treballadors

Economia

La majoria dels treballadors de Pirelli han acceptat el preacord al qual van arribar els representants legals de la multinacional i el comitè d'empresa en la negociació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de la planta de pneumàtics de Manresa. En total, 753 treballadors dels 961 que conformen la plantilla han participat en la votació, que s'ha fet entre divendres i dissabte passat i que ha acabat aquest dilluns. Concretament, 543 treballadors hi han votat a favor, mentre que 176 ho han fet en contra, 27 persones han votat en blanc i 7 vots més s'han considerat nuls. A partir d'ara i fins al dia 30 de gener, l'empresa obrirà un termini de voluntarietat per a qui vulgui acollir-se a l'expedient.

Aquests voluntaris, juntament amb els treballadors a partir de 57 anys que l'empresa prejubilarà, es restaran dels 257 que s'acomiadaran de la multinacional.

Les persones que deixin l'empresa amb 57 anys cobraran el 85% del sou, a partir dels 59 ho faran amb el 90% i els de 61 en amunt deixaran la feina amb garanties de cobrar el 95% del salari, ha explicat Jaume Vila, president del comitè d'empresa.

L'empresa també ha accedit a recol·locar el màxim de personal en empreses externes i a compensar la situació desfavorable dels empleats més recents de l'empresa, que durant molt temps han estat cobrant un salari un 20% inferior al de la resta de treballadors. També s'estableix un període voluntari de baixes incentivades i indemnitzacions de 55 dies per any treballat, amb un topall de 51 mensualitats i un màxim de 180.000 euros per empleat. Alhora, l'empresa ha tingut en compte que des que es va anunciar l'expedient fins a l'actualitat ja hi ha hagut baixes de personal, que s'han tingut en compte en el còmput final de l'ERO.

Així, finalment, l'expedient afectarà 257 treballadors i no 280 com estava previst inicialment. Pel president del comitè d'empresa no es pot considerar un "bon acord" quan es parla d'acomiadaments, però ha afirmat en declaracions a l'ACN que és "el millor que s'ha posat sobre la taula".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Camp de Tarragona rep 336 milions d’euros dels fons europeus

Tarragona
GIRONA

Suspenen la Fira de la cervesa i la botiga al carrer de demà per previsió de pluja

GIRONA
economia

Multa de 150 milions a Ryanair, Vueling, Volote i Easyjet per cobrar per l’equipatge de ma

barcelona
economia

Un 30% menys de viatgers a l’abril als allotjaments turístics extrahotelers

Barcelona

Vint-i-una empreses gironines opten als premis Etalentum

GIRONA
unió europea

El TJUE tomba el tram autonòmic de l’impost d’hidrocarburs

barcelona

Les comarques gironines rebran 360 milions d’euros de fons europeus

sant joan les fonts

El sector del suro confia en les darreres pluges per salvar la collita

Girona
Economia

L’IPC repunta tres dècimes al maig fins al 3,6% per l’electricitat i els carburants

barcelona