Economia

La campanya d'estiu contracta 16.800 persones a Catalunya el mes de juny

En un mes, la taxa de desocupació ha caigut un 3,3%, però el nombre de persones sense feina ha pujat un 56% respecte al juny de l'any passat. La secretària d'Ocupació, Maravillas Rojo, assegura que el descens del juny és "el més gran" registrat en aquest mes des del 2001

Ha començat la temporada d'estiu i, amb ella, 16.794 persones han trobat feina a Catalunya. En concret, i segons les dades difoses pel ministeri de Treball, el nombre de desocupats ha caigut un 3,3% en un mes i ha deixat la xifra global d'aturats en 488.247 persones.

No obstant això, tot i aquesta caiguda, si ho comparem amb el mateix mes de fa un any, el nombre de persones sense feina ha pujat un 56% respecte al mateix mes de l'any anterior, ja que des d'aquella data s'ha incrementat en 176.825 persones.

Per demarcacions, l'atur a Barcelona ha disminuït al juny un 2,68% (10.209 persones menys); a Girona, un 5,61% (2.571 persones menys); a Lleida ha caigut un 6,28% (1.475) i a Tarragona, un 4,67% (2.539 desocupats menys).

El president de la Generalitat, José Montilla, ja va avançar ahir dimecres que, segons les dades, al mes de juny s'ha reduït a Catalunya "més d'un 3% el nombre d'aturats".

I és que en la sessió de control a la cambra catalana, la presidenta del grup parlamentari PSC, Manuela de Madre, va animar Montilla a retre compte de les "bones notícies" dels últims dies, davant del "pessimisme" dels qui des de l'oposició prefereixen "centrar-se en la queixa sistemàtica".

A l'Estat
En el conjunt de l'Estat, el descens d'aturats el mes de juny s'ha situat en 55.250 persones (-1,5%) i la xifra total ha caigut fins a 3.564.889 persones sense feina.

D'aquest total de persones que han trobat ocupació al mes de juny, 31.852 ho ha fet en el sector serveis. La construcció ha contractat 16.367 empleats i la indústria, 10.634. Per contra, a l'agricultura hi ha 1.531 aturats més, i en el col·lectiu sense ocupació anterior, 2.072 desocupats més.

Per a la secretària general d'Ocupació, Maravillas Rojo, "el descens d'aquest mes constitueix una molt bona notícia, perquè és el més gran registrat en un mes de juny des del 2001". 

Tot i això ha afegit que cal que transcorri "més temps perquè aquesta dada sigui indicador d'un canvi de tendència, si bé en els pròxims mesos es pot esperar un comportament de l'atur millor que en l'últim any", ha assegurat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Camp de Tarragona rep 336 milions d’euros dels fons europeus

Tarragona
GIRONA

Suspenen la Fira de la cervesa i la botiga al carrer de demà per previsió de pluja

GIRONA
economia

Multa de 150 milions a Ryanair, Vueling, Volote i Easyjet per cobrar per l’equipatge de ma

barcelona
economia

Un 30% menys de viatgers a l’abril als allotjaments turístics extrahotelers

Barcelona

Vint-i-una empreses gironines opten als premis Etalentum

GIRONA
unió europea

El TJUE tomba el tram autonòmic de l’impost d’hidrocarburs

barcelona

Les comarques gironines rebran 360 milions d’euros de fons europeus

sant joan les fonts

El sector del suro confia en les darreres pluges per salvar la collita

Girona
Economia

L’IPC repunta tres dècimes al maig fins al 3,6% per l’electricitat i els carburants

barcelona