Economia

La plantilla de Sony només negociarà congelar sous si hi ha un pla de futur

Economia

Els treballadors de la planta de Sony a Viladecavalls (Vallès Occidental) s'han mostrat "disposats a parlar" sobre la congelació salarial anunciada per la multinacional nipona, sempre que la companyia presenti un pla de viabilitat que garanteixi la seva continuïtat a Catalunya.

El president de Sony España, Pedro Navarrete, ha confirmat aquest dilluns des del Japó l'aposta de la firma nipona per aplicar una "congelació salarial" amb vista a l'any vinent per fer front a la caiguda de la demanda i a la falta de competitivitat de la planta de Viladecavalls, que fabrica televisions planes.

El secretari general de la secció sindical d'UGT a Sony, Jordi Martínez, ha advertit, en declaracions a Efe, que els treballadors només negociaran aquesta mesura si abans l'empresa presenta un pla de viabilitat que garanteixi la continuïtat de la fàbrica de Viladecavalls.

"Estem disposats a parlar, però amb garanties", ha subratllat el responsable d'UGT, que dubta, en qualsevol cas, que la congelació dels sous dels treballadors, que ronden els 1.200 o 1.300 euros nets mensuals, permeti solucionar la situació econòmica de l'empresa.

En la mateixa línia s'ha expressat el responsable de CCOO a Sony, Enric Rodríguez, qui ha afirmat que "abans de parlar de mesures que no són favorables per als treballadors és necessari tenir un pla industrial sobre la taula".

Mobilitzacions
Precisament, el comitè d'empresa de Sony iniciarà dissabte que ve, dia 13, un conjunt de mobilitzacions per exigir a la direcció de la multinacional nipona la presentació d'un pla de futur.

La direcció de l'empresa, denuncien els sindicats, "s'ha tancat en un absolut secretisme i es nega a oferir cap tipus d'informació als representants dels treballadors, fins al punt de no saber quina serà la producció per al primer trimestre del 2009".

Des de la UGT han recordat que ja fa un any que l'empresa va plantejar als treballadors un paquet de mesures en el qual s'incloïa, a més de la congelació salarial, l'extinció de contractes o l'aplicació d'un nou marc de flexibilitat laboral, per afrontar la caiguda de les vendes i adequar la producció a la demanda.

La planta de Viladecavalls, que va arribar a tenir uns 2.000 treballadors, en té actualment uns 1.300 de fixos.

Pedro Navarrete ha advertit que podrien ser acomiadats uns 275 si la companyia no emprèn una sèrie d'ajustos, com la congelació salarial de la plantilla, sobretot en un moment en el qual ha caigut al voltant d'un 50% el consum d'aquest tipus de televisions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes 800 persones han participat en la Setmana dels Mercats

GIRONA
Economia

Mahle fabricarà refrigeradors per bateries de cotxes elèctrics a partir de finals de 2025

Montblanc
Amèrica del Nord

El Banc de Canadà rebaixa el tipus d’interès per primera vegada en quatre anys

Barcelona

Aldi anuncia l’obertura de la seva segona botiga a Figueres el 19 de juny

FIGUERES
economia

Les comarques de Ponent reben 287 milions dels fons europeus

Rosselló
economia

Gelati Dino inaugura un sisè punt de venda a Madrid

castelló d’empúries
Economia

Els productors de préssec pla al Baix Segre preveuen una campanya “normal”

Alcarràs
TURISME

Pla d’usos per saber l’ocupació màxima dels espais naturals de la Garrotxa

OLOT
ECONOMIA

Ajuts de 53 milions per modernitzar les xarxes de regadius

Barcelona