Economia

L'atur ha augmentat lleugerament al novembre a l'Alcoià i El Comtat

El sector de la joguina a Ibi, el més perjudicat

La desocupació en les comarques de l'Alcoià i El Comtat es va incrementar al novembre en 67 persones i va aplegar a les 16.027 com a xifra total, segons les dades facilitades pel sindicat UGT d'aquestes comarques.

Quant a xifres per ciutats, Alcoi va registrar 70 desocupats menys aplegant als 7.113, mentre que Ibi es va situar en la part contrària amb un augment de 117. Per altra part, a Banyeres l'atur va augmentar en 4 persones i va arribar als 554 desempleats. Castalla amb 7 menys i un total de 1.002, Cocentaina amb 4 i 1.296 totals, Muro amb 4 i 915 i Onil amb 2 i 880 totals van registar les xifres menys negatives.

Per sectors, la indústria va registrar durant novembre un increment de 29 aturats, l'agricultura 27, els serveis 6 i sense ocupació anterior 21. Per contra, la construció va millorar al descendir la desocupació en 19.

Per a UGT cal manifestar, en primer lloc, que sempre és una mala notícia la pujada de la desocupació, encara que ho haja fet mínimament en comparació amb el mateix mes de l'any anterior quan es van registrar 359 aturats. De la mateixa forma, opina que “la Reforma Laboral ni crea ocupació ni reduïx la dualitat del mercat de treball, sinó que destruïx ocupació i no trencarà la dualitat del mercat de treball”. Per últim, rebutja les mesures anunciades pel Govern central sobre la rebaixa de l'impost de societats, la regulació de les agències privades de col·locació i l'eliminació de les ajudes de 426 euros als parats a l'entendre que s'ha d'ampliar i millorar la protecció als desocupats donat l'increment de persones que no tenen cap tipus de protecció social i l'elevat nombre de llars amb tots els seus membres en desocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Els pescadors d’arrossegament de Cambrils dividiran la veda

Cambrils
QUERALBS

FGC alerta que el consistori no ha signat el principi d’acord sobre Vall de Núria

QUERALBS
economia

Nova associació per millorar l’economia i promocionar les Garrigues

Juneda
economia

Catalunya va rebre 1,87 milions de passatgers internacionals per via aèria a l’abril

barcelona
economia

Criteria Caixa es convertirà en el primer accionista de Colonial

barcelona

Girona limitarà els grups de turistes a 25 persones i prohibirà l’ús d’altaveus

GIRONA

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

la tallada d’empordà

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a la ciutat

GIRONA
SANT PERE PESCADOR

El càmping gironí Las Dunas, premiat als ACSI Awards 2024

GIRONA