Economia

Economia

El Garraf reivindica la creació d'una subzona a la DO Penedès

L'Associació de Viticultors del Garraf destaca la qualitat de la producció, que ocupa unes 1.500 hectàrees

Dos amants del vi creen una web que recull tota la producció local, 106 ampolles diferents

Segons la DO Penedès, ara no és el moment de fer-ho

L'Associació Massís del Garraf Viticultors, que actualment reuneix set productors amb vinya al massís, reclama des de fa sis anys la creació d'una subzona diferenciada dins la DO Penedès. Els productors, que tenen prop de 1.500 hectàrees de conreu, segons el col·lectiu, consideren que el reconeixement del territori en els seus vins “no només seria un element de diferenciació de la qualitat sinó de creació de riquesa al territori”. “Ens han dit que cal crear una comissió per estudiar-ho”, apuntava ahir el president del col·lectiu, el propietari de Can Ràfols dels Caus, Carles Esteva. La petició crea diferències a dins mateix de la DO Penedès, segons va reconèixer ahir el seu president, Francesc Pascual.

“Dins la DO no hi ha consens. Alguns ho veuen bé i altres, no. Entenc perfectament la seva petició, però ara per ara la DO ha iniciat un projecte per potenciar la marca que requereix que anem tots junts. No és el moment, però s'estan estudiant alternatives sobre les quals parlarem amb els productors”, apunta.

Tot i que la marca DO Garraf no sigui oficial, durant aquests dies de Nadal ja ha començat a caminar, si més no a internet, amb la creació de la primera web que recull tota la producció local. La web, que té el nom de la marca que persegueix l'Associació Massís del Garraf i que va obrir el 14 de desembre passat, és obra de dos amants del vi de Vilanova i la Geltrú: Josep Calvet i Miquel Vidal, que durant mesos han estat fent la recerca de tota la producció amb vinyes al Garraf. Els vilanovins han catalogat 9 cellers locals i han fotografiat les 106 ampolles de vi que es comercialitzen i que es poden adquirir directament als cellers i en algunes botigues locals com ara el celler Can Pujol. Calvet explica que l'objectiu de la web “només és divulgar els vins del Garraf i que quan un veí de la comarca adquireixi un vi, encara que a l'etiqueta posi DO Catalunya o DO Penedès sàpiga que el vi s'ha fet amb raïm del Garraf”. Aquests dos amants del vi del Garraf no són els únics que estan fent accions per difondre el producte local. L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, la Diputació i el Consell Comarcal del Garraf van organitzar el darrer trimestre una sèrie de sopars en restaurants locals i diversos tastos de vins del massís del Garraf per donar a conèixer els productors locals. Segons expliquen els productors i amants del vi del massís del Garraf, el producte local “té una mineralitat diferenciada a causa del terreny calcari que hi ha al massís del Garraf i tocs aromàtics per la farigola i el fonoll que creixen a la zona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.