Els cavalls catalans miren a Europa

La Fira del Cavall del Vallès compleix deu anys amb aires d'expansió internacional malgrat la crisi

Els fonaments que acompanyen aquesta voluntat de situar Catalunya en el mapa eqüestre internacional s'han posat aquests dies en el marc de la desena edició de la Fira del Cavall, que avui es clou al Parc Central del Vallès. En primer lloc, amb la signatura d'un acord de col·laboració entre la Unió de Criadors de Cavalls de Pura Raça de Catalunya –organitzadora d'aquesta fira vallesana– amb Feria Cavalli Verona, una entitat centenària que organitza el certamen eqüestre més important d'Europa. Un conveni que, tal com explica el president de l'entitat catalana, Juan José Fuertes, pretén «promocionar conjuntament» l'activitat eqüestre de Catalunya i la regió italiana del Vèneto arreu del món, posant-la en contacte amb les altres potències europees –França i Anglaterra– en el món de la criança i l'ensinistrament de cavalls. En segon lloc, com a mostra que l'expansió internacional d'aquesta fira va en la direcció encertada, aquest any el certamen vallesà ha acollit per primera vegada un màster de cavalls ibèrics –una competició de doma clàssica importada de França–, en el qual participen cavalls espanyols i lusitans amb genets vestits d'època i que puntua per a la final europea d'un d'aquests concursos, en què es valora i premia l'aparença i l'elegància en el moviment d'aquests exemplars.

Fira «consolidada»

Totes dues accions, segons explica Juan José Fuertes, demostren, malgrat la crisi econòmica, la «consolidació» de la fira quan han desaparegut altres certàmens similars arreu de l'Estat espanyol. En aquesta edició, i com a mostra de la «supervivència» d'aquest esdeveniment, el centenar de participants –entre ramaders i expositors relacionats amb el món equí– amb prou feines ha superat la xifra assolida l'any passat. De fet, una consulta als protagonistes de la fira serveix per concloure que, tot i que la qualitat de la criança d'aquests animals augmenta, no passa el mateix amb la comercialització d'exemplars i articles eqüestres. Per contra, un dia assolellat, la gratuïtat d'accés i l'oferta lúdica i de restauració sí conviden a rebre aquests dies una afluència de prop de 250.000 visitants.

La unitat muntada de la Guàrdia Urbana hi actua

Emili Agulló

La desena edició de la fira es tanca aquest vespre (20.30 h) amb una picada d'ullet al passat. El carrusel de la unitat muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona serà la gran atracció del final de festa, després de l'èxit a les primeres edicions. Però durant la jornada –matí, migdia i tarda– encara s'hi faran diverses curses, concursos i competicions puntuables. A mitja tarda, la pista exterior del recinte també serà l'escenari de les actuacions eqüestres de la Joventut i la Germandat de la Colla Vella de Sant Antoni Abat. Els firaires han introduït descomptes del 10% en les llistes de preus d'aquest any per atraure més públic tot i la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Camp de Tarragona rep 336 milions d’euros dels fons europeus

Tarragona
GIRONA

Suspenen la Fira de la cervesa i la botiga al carrer de demà per previsió de pluja

GIRONA
economia

Multa de 150 milions a Ryanair, Vueling, Volote i Easyjet per cobrar per l’equipatge de ma

barcelona
economia

Un 30% menys de viatgers a l’abril als allotjaments turístics extrahotelers

Barcelona

Vint-i-una empreses gironines opten als premis Etalentum

GIRONA
unió europea

El TJUE tomba el tram autonòmic de l’impost d’hidrocarburs

barcelona

Les comarques gironines rebran 360 milions d’euros de fons europeus

sant joan les fonts

El sector del suro confia en les darreres pluges per salvar la collita

Girona
Economia

L’IPC repunta tres dècimes al maig fins al 3,6% per l’electricitat i els carburants

barcelona