El grup farmacèutic Mylan inverteix 1,5 milions en un centre logístic a Lliçà

Dirigirà des de la seu de Barcelona la seva estratègia de negoci per a l'Estat espanyol

En el nou centre logístic que Mylan obrirà a Lliçà d'Amunt s'han invertit 1,5 milions d'euros, segons va explicar a aquest diari el seu director general, el pallarès Josep Longán (és nascut a Esterri d'Àneu). És previst que les noves instal·lacions, en les quals treballaran una vintena de persones, siguin operatives la primera quinzena del mes de juny. El nou centre ocupa una extensió de 3.500 m² i donarà servei als seus clients a l'Estat espanyol, entre els quals hi ha 150 distribuïdors, més de 200 hospitals i instal·lacions col·lectives i un total de 10.000 farmàcies, 6.500 de les quals són ateses directament per la companyia.

La multinacional dirigirà des de la seva seu del carrer del Plom de Barcelona l'estratègia de negoci per a l'Estat espanyol, mercat al qual arriba, després de la compra de Merck EFG, amb una cartera de 177 medicaments comercialitzats. Amb aquesta compra, Mylan s'ha situat com la tercera companyia de medicaments genèrics a l'Estat i suma més de 15 milions de tractaments a pacients. L'objectiu de l'equip directiu català és reproduir en el mercat espanyol la posició de lideratge que ocupa en altres mercats, on té una cartera de gairebé 600 fàrmacs que cobreixen pràcticament totes les àrees terapèutiques.

El laboratori, doncs, aspira a guanyar posicions en els pròxims anys gràcies al creixent clima de confiança que existeix vers els medicaments genèrics, «que suposen un estalvi en el preu final de venda al públic de fins al 50%», segons explicava Longán.

La facturació del grup a l'Estat va ser de 60 milions d'euros durant l'exercici de l'any 2008 i per a aquest s'espera «un creixement important, que en els pròxims anys se situï ja en un clar lideratge en el mercat».

Especialista en pegats i en tractaments oncològics i per a l'MPOC

La companyia nord-americana és pionera en el desenvolupament de tractaments amb pegats transdèrmics i despunta en la producció de medicaments especials per a l'al·lèrgia i les malalties respiratòries. A l'Estat, té una forta especialització en les àrees d'oncologia, urologia i el sistema nerviós central, segons explicava el seu director general, Josep Longán, que també destacava l'alta orientació cap als medicaments per al tractament de les patologies respiratòries (entre les quals hi ha l'MPOC, la malaltia pulmonar obstructiva crònica) i les al·lèrgies. Mylan es va crear fa gairebé mig segle com a distribuïdor farmacèutic i el 1984 es va convertir en el primer fabricant de genèrics en patentar un medicament per a la hipertensió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona