Economia

ECONOMIA

El clúster del moble reclama ajut al govern per subsistir

Setze empreses han tancat les portes i 800 persones han perdut la feina, segons el Col·lectiu Empresarial del Moble de la Sénia

Els fabricants es reuniran amb Mas i Mas-Colell l'1 de juny

La crisi continua sacsejant el clúster del moble de la Sénia. En els últims tres anys han tancat les portes setze empreses –moltes de les quals, de només un parell de treballadors– i han perdut la feina unes 800 persones, segons el Col·lectiu Empresarial del Moble de la Sénia (CEMS), que reclama l'ajut del govern de la Generalitat per aturar aquest degoteig. “Aquest degoteig no es pot resistir més, és necessari que el govern actue”, va explicar el president del CEMS, Juan José Royo. A més, els fabricants de mobles asseguren que han perdut un 60% de la quota de mercat. I així ho han traslladat al delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, que fa uns dies es va reunir amb representants del CEMS. “Ens han presentat unes propostes d'actuació que valorarem en una reunió amb el president de la Generalitat i el conseller d'Economia”, va dir ahir Pallarès, després de la reunió del consell de direcció de l'administració territorial del govern a l'Ebre. Una trobada que, amb tota probabilitat, tindrà lloc l'1 de juny al Parlament.

Entre les propostes dels moblistes s'inclou potenciar el consum –podria ser amb un pla Renove– i les exportacions, controlar les importacions i aconseguir rebaixes fiscals. “Tenim personal i tecnologia, però ens falten comandes”, va lamentar Royo. Amb tot, el CEMS reclama al govern que actue i decideixi quines són les mesures que cal emprendre per garantir la continuïtat del sector. “Tenim el diagnòstic, però ens fa falta la recepta”, va manifestar el president de la patronal del moble de la Sénia.

LA XIFRA

60
per cent de la quota
de mercat han perdut els fabricants de mobles de la Sénia en els últims tres anys.

LA FRASE

S'ha de posar fil a l'agulla i evitar el degoteig continu de pèrdua de llocs de treball
Juan José Royo
PRESIDENT DEL COL·LECTIU EMPRESARIAL DEL MOBLE (LA SÉNIA)

Vidal s'incorpora al govern

L'ampostí Pere Vidal va participar ahir per primera vegada en la reunió del consell de direcció de l'administració territorial del govern a les Terres de l'Ebre. Vidal, que va prendre possessió del càrrec de director dels serveis territorials d'Agricultura i Medi Natural divendres passat, va destacar que la reforma de la Política Agrària Comuna marcarà el futur de l'agricultura a l'Ebre. “Hem de fer compatible el patrimoni natural amb l'activitat humana”, va dir Vidal. “Hem insistit que el responsable d'Agricultura i Medi Natural fos Vidal perquè és una persona que coneix molt la problemàtica del Delta”, va assenyalar Pallarès en relació amb el retard d'aquest nomenament. També es va incorporar a la reunió del consell de direcció Cinta Espuny, responsable territorial d'Esports.

Pallarès també va explicar que en els pròxims mesos s'agilitaran els tràmits administratius, de tal manera que molts expedients es resoldran en setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Cercle d’Economia insta els partits a “sortir del seu bloc” per assolir acords

barcelona
FIGUERES

Tramiten més llicències d’obra major en 5 mesos de 2024 que en tot 2023

FIGUERES

Maneres d’abordar el fracàs

Conseller d'empresaris, expert en lideratge, jove líder europeu (2013-2014) i ambaixador empresarial de Catalunya (2012-2015)

Detenen tres pagesos gironins per les destrosses als pous de l’Alt Empordà

FIGUERES
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat