Tancada de treballadors d'Ercros a Flix i Tarragona contra els acomiadaments

El grup químic presentarà avui al Ministeri de Treball l'ERO que afecta 410 empleats a tot l'Estat

Les accions de protesta dels treballadors d'Ercros a Flix es van escalfant. Després de tallar l'eix de l'Ebre divendres passat, un grup de treballadors es van tancar ahir davant els despatxos de direcció per manifestar el seu rebuig a l'ERO del grup químic, que afecta 75 empleats de la planta de Flix.«Estarem tancats a la fàbrica fins a les dotze de la mitjanit», va explicar el president del comitè d'empresa d'Ercros a Flix, Jaume Prunera. L'alcalde de Flix, Pere Muñoz, també va participar en la tancada.

Mentre els sindicats es reunien amb la direcció d'Ercros, la primera trobada des que es va anunciar el pla d'ajust, el president del grup químic, Antonio Zabalza, va exposar els números del grup als representants dels treballadors i va assegurar-los que per garantir la viabilitat de l'empresa és necessari aquest ERO. Una mesura que els sindicats rebutgen de ple. «No hem entrat a negociar l'ERO, els pròxims dies estudiarem la documentació que ens han facilitat i presentarem una contraproposta», va explicar el representant de CCOO al comitè d'empresa, Jesús Ribera.

Concentració el dia 3

CCOO i la UGT van acordar ahir convocar una concentració de protesta el pròxim 3 de juny a totes les plantes d'Ercros. «Hi haurà mobilitzacions a tots els centres de treball, tant si estan afectats per l'ERO com si no ho estan», va assenyalar Ribera. Per la seua banda, els treballadors de Flix planificaran més actes de protesta. Ribera també va explicar que el 4 de juny tindrà lloc la pròxima reunió entre la direcció d'Ercros i el comitè d'empresa. I en funció del resultat d'aquesta reunió es convocaran més manifestacions.

D'altra banda, els treballadors d'Inquide (empresa satèl·lit d'Ercros) es van reunir ahir amb la direcció de l'empresa per començar a negociar les indemnitzacions després de l'anunci del tancament de la planta. Inquide deixarà 33 treballadors a l'atur.

Bic Graphic presenta a Treball un ERO de 44 persones

m.l

Els directius de Bic Graphic Europe van fer efectiva ahir l'amenaça de presentar un expedient de regulació ocupacional (ERO). En concret, la filial de la multinacional francesa a Tarragona va presentar un ERO al Departament de Treball que afecta 44 persones, després que dijous passat els representants de Bic Graphic trenquessin les negociacions amb el comitè d'empresa. Ara s'obren 30 dies per al període de consultes, i en cas que empresa i comitè continuïn sense arribar a un acord serà Treball l'encarregat de dictaminar si accepta o no aquest expedient. El secretari general d'indústria de Tarragona de CCOO confia que Treball «s'adoni que les causes que presenta la companyia no justifiquen els 44 acomiadaments».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona