Economia

Besalú aconsegueix al juliol el major nombre de turistes dels últims anys

El turisme a la vila garrotxina s'incrementa un 23% gràcies a l'augment del nombre de visitants holandesos i, probablement, pel mal temps a la costa

El mes de juliol ha estat molt positiu per al sector turístic de Besalú, almenys pel que fa al nombre de visitants. A l'oficina de turisme de la plaça de la Llibertat van atendre entre els dies 10 i 31 del mes passat un total de 5.120 forasters, una xifra que és un 23% superior a la del mateix període de l'any passat i un 20% més alta que la del juliol del 2009. “Són estadístiques que ens apropen a les del 2007 i 2008, que van ser uns anys especialment bons”, ha comentat la responsable de Turisme de l'Ajuntament, Mari Fauró. L'increment l'ha provocat la presència d'holandesos, inexistent l'any passat. Com en totes les destinacions d'interior, Besalú també s'hauria beneficiat de la pluja registrada al llarg del mes, una circumstància que hauria fet que el turisme establert inicialment a la costa es traslladés a la vila, admet Fauró.

Nova oficina

Al marge de l'oficina de la plaça de la Llibertat, des d'aquesta temporada Besalú disposa d'un punt de benvinguda per als turistes situat a l'aparcament del costat del pont vell. Durant el mes de juliol hi han atès 8.267 persones, la majoria de les quals formaven part de grups, ja que en aquesta zona hi estacionen els autobusos. En total, doncs, al juliol a Besalú s'han comptabilitzat 13.387 visitants.

Famílies de Barcelona

Seguint la tònica dels últims anys, el perfil dels visitants de Besalú del mes de juliol correspon a catalans –majoritàriament de les comarques de Barcelona– que viatgen en família. Madrid, el País Valencià i el País Basc són els principals llocs d'origen dels turistes provinents de la resta de l'Estat. Quant a estrangers, al marge de la irrupció dels holandesos, destaca el creixement del nombre d'israelians –des del 2008 va augmentant, arran de l'ingrés de Besalú en els circuits de viatges de ciutats i viles jueves– i la consolidació dels turistes francesos i alemanys.

L'atractiu de Sant Pere

Una dada rellevant del juliol turístic de Besalú és l'elevat nombre de persones que han visitat les esglésies de Sant Pere (4.171) i Sant Vicenç (1.125), tenint en compte que aquests dos temples s'obren al públic només dues hores al dia.

LA XIFRA

13.387
persones
van ser ateses al juliol a l'oficina de turisme central i al nou punt de benvinguda de Besalú.

LA FRASE

Són estadístiques que ens apropen a les del 2007 i 2008, que van ser uns anys especialment bons
Mari Fauró
RESPONSABLE DE TURISME DE L'AJUNTAMENT DE BESALÚ

A Olot formen desocupats per al sector turístic

Vuit persones de més de 25 anys provinents de les llistes de l'atur participen aquest estiu a la Garrotxa en el programa Agents turístics del territori, organitzat per l'Ajuntament d'Olot i el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Els alumnes van rebre primer una formació teòrica i ara fan les pràctiques a l'oficina de turisme d'Olot i en altres de municipis de la comarca. Al desembre, en acabar el curs, els alumnes col·laboraran en l'elaboració de diversos projectes turístics promoguts per l'Ajuntament d'Olot. D'altra banda, dues alumnes de l'IES La Garrotxa i l'IES Montsacopa van fer pràctiques durant el juliol
a l'oficina de turisme d'Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA