El govern accelerarà obres a Flix per pal·liar l'efecte de la crisi

Reclamaran a l'Estat que inicie les obres de descontaminació del pantà, que ocuparan 200 persones

«Els treballs de descontaminació de Flix estan adjudicats; per tant, si l'Estat volgués les obres podrien començar de manera immediata», va dir l'alcalde de Flix, Pere Muñoz, que ahir es va reunir amb el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, els directors dels serveis territorials d'Innovació i d'Economia, el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i els treballadors d'Ercros. En aquesta reunió, el govern va fer un seguit de propostes per minimitzar l'impacte dels ERO que afecten la comarca, unes propostes que arriben dos dies després que el consell d'alcaldes de la Ribera d'Ebre reclamés un pla de xoc urgent. «Hem valorat propostes de curt i mitjà termini per posar solucions i compensar la difícil situació que es viu a Flix», va manifestar el delegat del govern a l'Ebre, Lluís Salvadó. En aquest sentit, Salvadó va anunciar que s'accelerà al màxim la finalització de les obres de la residència per a la gent gran. El nou centre, que ja està gairebé acabat, generarà 60 llocs de treball. «Treballarem perquè de manera immediata es faci la licitació del centre», va dir Salvadó. Així la residència podria ser operativa a l'octubre.

Als 60 llocs de treball de la residència se'n podrien afegir 200 més si comencessen els treballs de descontaminació de l'embassament de Flix. «Generaran uns 200 llocs de treball durant quatre anys, que sumats als de la residència seran un element de suport a l'actual situació econòmica de Flix», va explicar el delegat del govern a les Terres de l'Ebre. Per la seua banda, l'alcalde de Flix va avançar que durant aquest mes de juny està prevista la visita del secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, a Flix i espera que concrete l'inici de les obres de descontaminació. «Tota l'obra civil com és el dipòsit del Racó de la Pubilla, la xarxa de camins i la instal·lació de l'aïllament de residus requeriran molta mà d'obra», va assegurar Muñoz.

Al marge de l'acceleració d'aquestes obres, el Departament d'Innovació donarà suport a totes les persones que vulguin implantar noves accions empresarials a Flix. Un suport que s'oferirà de manera coordinada amb el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i el Centre d'Empreses de Flix. Innovació també intervindrà perquè Ercros mantingui la seua planta de Flix, mentre que el Departament de Treball donarà suport als desocupats pel que fa a la formació.

«Volem viure a Flix»

Una trentena de veïns de Flix es van manifestar ahir davant del Centre d'Empreses de la Ribera, on va tenir lloc la reunió (i també el consell de direcció de l'administració territorial). Els manifestants han creat una plataforma que es diu Volem Viure a Flix per donar a conèixer el municipi i mostrar el suport als treballadors que veuen en perill la seua feina. La plataforma veïnal està estudiant la possibilitat de convocar un acte reivindicatiu a Barcelona.

Sense acord a Ercros

Membres de la direcció d'Ercros es van reunir ahir a Barcelona amb els representants dels treballadors, sense que es produís cap acostament en relació amb l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que pretén acomiadar 410 treballadors al conjunt de l'Estat, dels quals 89 corresponen als centres de Tarragona, Flix, Cerdanyola, Tortosa i Barcelona. Segons van explicar a l'ACN delegats que van participar en la reunió, la companyia no va presentar «cap alternativa a l'expedient». Els representants sindicals, que es van concentrar al lloc de reunió i després van dirigir-se a la seu de l'empresa a l'avinguda Diagonal, van anunciar més mobilitzacions en cas que l'empresa no opti per «mesures menys traumàtiques». Àngel Clua, coordinador de la UGT al Grup Ercros, va explicar que el grup químic rebutja propostes alternatives com un ERO temporal o jubilacions anticipades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona