Turistes d'infraestructures i tecnologia

Un grup d'empresaris del Penedès participen en les Jornades de Turisme Industrial d'Adeg

El turisme és descobrir coses noves, per més lluny o a prop de casa que es trobi. Per això l'Associació d'Empresaris del Garraf i el Penedès (Adeg) organitza des de fa quatre una experiència pionera al territori que consisteix a concertar una sèrie de visites a empreses de la zona que es mostren a la competència, als socis o als empresaris que no tenen res a veure amb el seu sector. L'objectiu no és primordialment fer negoci, però el rerefons de l'activitat té la motivació dels empresaris, que sovint descobreixen al costat de casa activitats econòmiques de rellevància internacional que desconeixien.

Aquest ha estat el cas d'una de les empreses que s'han inclòs aquest any en la ruta i que va captar l'atenció dels turistes industrials, l'empresa Monocrom, situada entre Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes. Es tracta d'un clúster tecnològic exemple de la nova economia emergent, com puntualitza Xavier Cardona, president d'Adeg. Des de l'any 1993, Monocrom ha desenvolupat una extensa experiència en electrònica, mecànica i òptica, i s'ha implicat en la tecnologia làser, de la qual és una de les principals productores.

De fet, desenvolupa i fabrica tecnologia làser i la seva principal línia de productes són els mòduls de díode de làser (LDM), emprats en aplicacions d'automatització, biomedicina, aplicacions aeroespacials, defensa, telecomunicacions, restauració de monuments i obres de art...

La ruta d'aquest any, concentrada a la comarca del Garraf, també va passar per dues infraestructures importants del territori, com són la nova marina per a iots de luxe i l'autopista. Els empresaris van poder visitar el centre de control de l'autopista Pau Casals i conèixer de primera mà la quantitat de mesures de seguretat que s'apliquen especialment dins dels túnels. Amb poques referències al preu del peatge, la preocupació dels empresaris va ser la possibilitat d'ampliar els trams que tenen dos carrils, un projecte que Aucat assegura que està preparat però que està pendent de les administracions. Amb tot, el gestor de l'autopista del Garraf va puntualitzar que el fet de tenir més capacitat al tram del Garraf i el Baix Llobregat no evitaria les actuals retencions de les hores punta, ja que l'embut continuaria sent a l'entrada de Barcelona.

Els joves s'organitzen

Els Joves Empresaris del Penedès, una organització vinculada en origen a Adeg, han començat aquesta setmana una altra sèrie de contactes. Aquest dijous, a Vilanova i la Geltrú, han fet el primer Low Cost Networking, un sopar de baix cost on per només 20 euros van tenir l'oportunitat de trobar-se amb altres empresaris joves i expandir d'aquesta manera la xarxa de contactes. Més d'un centenar de joves emprenedors van poder descobrir-se mútuament, fer i iniciar negocis i, al mateix temps, entrar en contacte amb restaurants i cellers de la comarca que van organitzar el sopar. Amàlia Maestre, una de les impulsores de la iniciativa, ha valorat positivament l'experiència, que es repetirà periòdicament i de manera itinerant per les tres comarques.

L'IMET s'apropa als emprenedors

L'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) ofereix, a través del Club Emprendre, un total d'onze tallers formatius gratuïts destinats a persones emprenedores que volen crear el seu negoci, i a empreses que s'han creat recentment. Aquests cursos, que ja s'han concebut de curta durada per afavorir la participació dels empresaris, pretenen oferir informació pràctica i útil de diverses matèries. Funcionaran en grups reduïts per facilitar la participació i l'aprenentatge, i es faran a les instal·lacions de l'antiga Paperera. Els tallers que s'ofereixen durant els mesos de juny i juliol són de tècniques de venda, creativitat aplicada, gestió del temps, fiscalitat bàsica per a autònoms, consells per elaborar un catàleg, contractació laboral, selecció per competències, com es fa un bloc propi, Photoshop bàsic, Word i Power Point.

Els tallers, que són subvencionats per la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona i pel Servei d'Ocupació de Catalunya, són oberts a empresaris del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona