Economia

MONTSIÀ

La Sénia ofereix materials innovadors als moblistes

El centre tecnològic de la fusta i el moble posa en marxa la biblioteca Fimat

La crisi del sector del moble força els fabricants a innovar i oferir un producte diferenciat per fer-se un forat en el mercat. És per això que el centre tecnològic de la fusta i el moble de la Sénia ha posat en marxa una biblioteca de materials, Fimat, que mostra una selecció de més de 250 materials que habitualment es fan servir en altres sectors, però que es poden aplicar a la indústria del moble. “El nostre objectiu és ajudar les empreses a ser més competitives”, ha explicat el responsable de la biblioteca de materials, Rubén Alonso.

Pel que fa als materials, es poden agrupar en vuit famílies diferents: fusta, tèxtils, polímers, compostos, actius, metall, paper i ceràmica. “Els més innovadors són els compostos, perquè barregen productes en distintes aplicacions”, ha assenyalat Alonso. D'entre els materials que els moblistes poden descobrir a Fimat, Alonso ha destacat un pigment fabricat per BASF que s'anomena Sicotan i que té la capacitat de regular la temperatura d'un habitatge, ja que reflecteix una àmplia banda de la radiació solar i permet estalviar en calefacció a l'hivern i en aire condicionat a l'estiu. L'espuma d'alumini és un altre dels materials que dóna a conèixer Fimat. “L'alumini es fon i després se li afegeixen partícules ceràmiques, una vegada es refreda es pot utilitzar tant en edificacions exteriors com en elements decoratius”, ha dit Alonso. A més de la indústria del moble, la biblioteca també va dirigida als professionals de l'arquitectura i l'interiorisme.

D'altra banda, el centre tecnològic de la fusta i el moble organitzarà a partir del 17 d'octubre una roda de negocis que reunirà propietaris d'hotels i proveïdors d'equipament mobiliari, d'il·luminació i tèxtil. L'objectiu és que el sector del moble s'obri a altres mercats, més enllà del moble per habitatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona