Economia

a favor

Una protesta més necessària que mai

En vista del conjunt de mesures que configuren la política econòmica i antisocial dels actuals governs espanyol i català, que estan comportant una greu retallada dels drets laborals i socials, un increment de l'atur i de la precarietat laboral, una reducció i depreciació salarial, una retallada de recursos dels serveis públics i un desmantellament generalitzat de la protecció social, USTEC-STES (IAC) hem convocat el professorat i el personal d'atenció a l'alumnat a participar activament en la vaga general el 29 de març, així com en les assemblees i mobilitzacions que es vagin convocant.

Amb l'excusa de la crisi, els treballadors i les treballadores de l'ensenyament públic català estem sent víctimes, des de l'any 2010, d'un seguit de retallades que redueixen els nostres salaris i empitjoren les nostres condicions de treball, i al mateix temps disminueixen els recursos que necessita l'ensenyament públic del nostre país.

Les mesures preses pel govern català, en aquest sentit, estan provocant també un increment de la nostra càrrega de treball i creen les condicions per deteriorar greument la qualitat de l'ensenyament públic. Totes aquestes retallades es justifiquen per la “necessitat” de pagar el deute i reduir el dèficit públic, però la realitat és que les retallades només recauen sobre els sectors assalariats i els serveis públics. Mentrestant, per a la minoria social que ha generat la crisi, els beneficis continuen augmentant.

Des de la defensa de l'ensenyament públic entenem que hem d'aturar les retallades ja que, si no, continuaran, perquè la seva finalitat no és sortir de la crisi sinó avançar cap a la privatització dels serveis socials en general i de l'educació pública en particular.

Per això, des d'USTEC-STES (IAC) considerem que la vaga general convocada per al dia 29 de març és més necessària que mai: per evitar que les coses empitjorin, per aconseguir millores i també per agrupar forces que permetin continuar plantejant la lluita.

Cal que enfortim la participació i el debat, amb el convenciment que només des de la unió i la lluita col·lectiva podrem canviar aquestes polítiques i mantenir l'ensenyament públic que des del nostre sindicat sempre hem defensat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona