Els agents socioeconòmics reclamen un pla de reindustrialització a l'Ebre

Empresaris i sindicats defensen la instal·lació de la foneria de Gallardo al polígon Catalunya Sud

El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, va reunir-se ahir amb els responsables de l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE), Pimec Montsià, del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre i dels sindicats UGT, CCOO i USOC per fer un front comú en defensa de l'ampliació del polígon industrial Catalunya Sud. «Respectem l'opinió d'altres organismes, però nosaltres reclamen la reindustrialització de les Terres de l'Ebre», va dir Mora amb referència a les crítiques dels grups ecologistes a la planta de producció d'acer que el grup Gallardo projecta a l'Aldea. «No és moment de posar entrebancs a les inversions industrials», va afegir-hi el president de la Cambra de Comerç de Tortosa. En aquest sentit, empresaris i sindicats van elaborar ahir un manifest que considera «d'interès general» el projecte d'implantació d'una activitat industrial siderúrgica al Catalunya Sud. «Suposarà la creació de 500 llocs de treball directes i 1.500 d'indirectes», va assenyalar Mora, que va fer de portaveu del nou grup de pressió que defensa el creixement industrial de les comarques de l'Ebre.

En el manifest, empresaris i sindicats assenyalen que «tots els pronunciaments que s'han fet amb relació a la foneria de Gallardo són legítims i respectables» i que no volen entrar en «confrontació» amb ningú que defense altres interessos». «Hi ha mecanismes per controlar que aquesta activitat industrial respecte la normativa mediambiental», va manifestar Mora.

Tot i que el grup extremeny Gallardo no ha comunicat públicament la seua intenció d'instal·lar una foneria al polígon Catalunya Sud (serà l'única planta del grup al país), té un acord verbal amb el govern de la Generalitat per posar en marxa aquest projecte a mitjà termini. I la instal·lació d'aquesta indústria és una de les prioritats del govern perquè la indústria es desenvolupe a l'Ebre i perquè els llocs de treball que es creïn ajuden a compensar la pèrdua d'ocupació dels darrers mesos.

Potenciar el port

A més, els agents socioeconòmics de les Terres de l'Ebre creuen que la instal·lació de la foneria de Gallardo al polígon Catalunya Sud servirà per dinamitzar el port comercial dels Alfacs. «Es potenciarà l'activitat al port dels Alfacs i el podran fer servir altres indústries», va explicar el president de la Cambra de Comerç de Tortosa. La inversió de Gallardo també va lligada a la construcció de la central de mercaderies ferroviària i la subestació elèctrica al polígon industrial Catalunya Sud.

«No descartem convocar mobilitzacions»

Empresaris i sindicats es tornaran a reunir per elaborar una proposta de pla de reindustrialització de les Terres de l'Ebre i fer-la arribar al govern de la Generalitat. A més, el president de la Cambra de Comerç de Tortosa va avançar que buscaran la complicitat d'altres sectors econòmics del territori, com ara les cooperatives agràries i les confraries de pescadors. «Aquest no és l'únic acte que farem i no descartem la possibilitat de convocar mobilitzacions per aconseguir el pla d'industrialització», va assenyalar Mora. Per la seua banda, el president del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre, Josep Maria Franquet, va justificar també la necessitat d'un pla de reindustrialització que afecte les quatre comarques de l'Ebre i que contribueixi al «reequilibri territorial».

La reacció dels agents socioeconòmics arriba pocs dies després que SEO/Birdlife, Depana i Gepec es pronuncien en contra de la instal·lació de la foneria de Gallardo per les emissions contaminants d'aquesta planta i reclamen al govern la paralització de l'ampliació del Catalunya Sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ