Els treballadors d'Y-Tec a Santa Oliva reclamen respostes a l'empresa amb una altra jornada de vaga

Els treballadors d'Y-Tec Europa van convocar ahir una altra jornada de vaga i no descarten concentracions i actes de protesta puntuals fins que l'empresa no els comuniqui la decisió presa sobre el futur de la planta. José Antonio Hernández, secretari general d'Indústria de Comissions Obreres a Tarragona, deia que l'empresa «no ha estat sensible» a les peticions dels treballadors i ha ajornat la comunicació de la decisió fins a mitjan mes.

Les mobilitzacions van consistir en una concentració a davant de la fàbrica, on també van cremar pneumàtics i és la segona vaga d'aquesta magnitud després que dissabte es tanquessin a la planta, d'on van ser desallotjats. «L'única resposta que vam tenir dels responsables de l'empresa va ser que avisarien els Mossos per fer-nos fora», comentava Hernández arran de la reacció de la direcció per l'inici de les protestes. La incertesa pel que fa a la continuïtat de la producció, afecta 104 treballadors, el 80% dels quals són dones, «algunes de les quals, amb la parella a l'atur, porten l'únic sou al nucli familiar», feia veure el representant sindical.

Els treballadors d'Y-Tec van intuir la deslocalització de la producció el maig passat, quan va finalitzar l'expedient de regulació d'ocupació temporal (ERO) de quatre mesos. En aquella ocasió ja van demanar a la multinacional que demostrés la voluntat de mantenir la producció a Santa Oliva a llarg termini. Jessica Serrano, presidenta del comitè d'empresa, va reclamar xifres de les previsions de producció.

Y-Tec Europa es va establir a Santa Oliva fa uns deu anys, arran de les negociacions del president de la Generalitat, Jordi Pujol, amb la multinacional japonesa Yamashita per aconseguir inversions estrangeres a Catalunya. La producció de la fàbrica de Santa Oliva es destina al cent per cent a la planta d'automòbils d'Honda, a la Gran Bretanya. Els representants sindicals atribueixen a una estratègia empresarial la previsible deslocalització de la fabricació de components metàl·lics i de cautxú i, en aquest sentit, es mostren convençuts de la viabilitat de la planta. Amb el tancament de la fàbrica de Santa Oliva, Yamashita extingiria la producció a Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Camp de Tarragona rep 336 milions d’euros dels fons europeus

Tarragona
GIRONA

Suspenen la Fira de la cervesa i la botiga al carrer de demà per previsió de pluja

GIRONA
economia

Multa de 150 milions a Ryanair, Vueling, Volote i Easyjet per cobrar per l’equipatge de ma

barcelona
economia

Un 30% menys de viatgers a l’abril als allotjaments turístics extrahotelers

Barcelona

Vint-i-una empreses gironines opten als premis Etalentum

GIRONA
unió europea

El TJUE tomba el tram autonòmic de l’impost d’hidrocarburs

barcelona

Les comarques gironines rebran 360 milions d’euros de fons europeus

sant joan les fonts

El sector del suro confia en les darreres pluges per salvar la collita

Girona
Economia

L’IPC repunta tres dècimes al maig fins al 3,6% per l’electricitat i els carburants

barcelona