Ercros acorda l'ERO amb els sindicats i acomiadarà 50 treballadors de les plantes de Catalunya

Els cinquanta treballadors de les plantes catalanes inclosos en les extincions de lloc de treball es podran acollir als contractes de relleu. Aquesta borsa de relleus laborals es crearà a partir de les baixes per jubilació, per baixes eventuals o per cobrir els llocs de treball que deixin els treballadors que de manera voluntària s'acullin a les condicions de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO). L'expedient en aquestes condicions comporta l'acomiadament de 34 persones de la planta de Flix, on també se suspendran temporalment 26 llocs de treball. En el cas de Tarragona es rebaixen de 15 a 9 els llocs de treball a extingir, i a Tortosa i Cerdanyola s'acomiaden tres i quatre treballadors respectivament. L'ERO, que es presenta a partir del pla d'ajustament de l'estructura de producció a la caiguda de la demanda, es conclou amb 145 acomiadaments més a les plantes de Palos (112), Aranjuez (12), Almussafes (9) i Cartagena (2), i a la corporació (10). Les suspensions temporals afecten 207 persones: 26 a Flix, 12 a Aranjuez, 96, a Almussafes, 54 a Palos i 19 a Cartagena.

La direcció d'Ercros i els representants dels sindicats UGT i CCOO van arribar ahir a un acord pel que fa als termes de presentació de l'expedient. A més de l'ampliació de la borsa de relleus, en què els treballadors afectats percebran indemnitzacions de 20 dies per any treballat, amb un total de 12 mensualitats, les persones afectades per l'extinció del seu lloc de treball rebran una indemnització de 40 dies per any treballat, amb un màxim de 24 mensualitats.

Ercros va anunciar el 9 de juliol la presentació de l'expedient sense tancar les converses amb els sindicats, situació que s'ha reconduït amb un acord entre les dues parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona