Economia

La plataforma per la reindustrialització de les comarques centrals critica la falta de suport dels bancs

Reivindiquen un millor tracte econòmic per a les xicotetes i mitjanes empreses d'aquestes comarques valencianes

La Federació d'Empresaris de L´Alcoia-El Comtat (FEDAC) , l'Associació d'Empresaris d'Ibi i la Foia de Castalla (IBIAE) i la Confederació Empresarial de la Vall d´Albaida(COEVAL) han fet pública la seua crítica a la gestió que els bancs estan fent amb pymes, micropymes i autònoms en concedir finançament amb tipus d'interès que en moltes ocasions van des del 8% al 11%, quan recentment el Banc Central Europeu (BCE) ha mantés el preu dels diners en el mínim històric del 0´25 %.

Els empresaris qualifiquen de «lamentable» la situació econòmica actual quan els marges de la banca no es retallen, sinó s'amplien i van en contra direcció amb l'enorme esforç que empreses i ciutadans estan fent des de fa molt de temps. Igualment, mostren la seua preocupació per la progressiva pèrdua d'entitats financeres properes al territori, passant la presa de decisions a centres allunyats del mateix i sent desconeixedores de la realitat del teixit empresarial compost en aquestes comarques, fonamentalment, per pymes, micropymes i autònoms.

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial considera que en la situació actual amb falta de finançament, o finançament amb elevats tipus d'interès, els bancs no estan recolzant a l'economia real , generant grans dificultats a les iniciatives d'economia productiva i de reindustrialització territorial fonamentals per crear ocupació i de qualitat, amb la conseqüència directa de tenir un consum intern paralitzat, la qual cosa ha de revertir-se per poder sortir de l'actual crisi que es perllonga ja més de 6 anys. Per tot això, es demana que s'actue impulsant accions clares i contundents tendents a evitar que l'economia caiga en deflació i es puga passar ja d'una etapa d'austeritat extrema a una altra de creixement sostenible



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona
Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid