Economia

Accions a Blanes i Girona a favor del dret a l'habitatge

La PAH de Blanes entra en una sucursal del Banc de Santander en el marc d'una acció simultània a Catalunya i per fer pressió pel cas d'una veïna a qui es vol desnonar

Diversos membres de la PAH de Blanes van dur a terme ahir al matí una acció de protesta a l'oficina que el Banc Santander té al passeig de Dintre, per reclamar que el banc s'assegui a negociar ja els casos de les famílies que no poden fer front a les seves hipoteques i que proposi els interlocutors adequats. L'acció contra el Banc Santander es va dur a terme en altres oficines d'arreu de Catalunya, però en el cas de Blanes, a més, es va aprofitar per tractar el cas d'una simpatitzant de la PAH de Blanes que, segons fonts d'aquesta plataforma, fa més d'un any que intenta negociar el seu cas. La dona, que no pot fer front a la hipoteca i que fa front a un procés judicial, demana a l'entitat financera poder negociar una dació en pagament i un lloguer social. La PAH de Blanes va criticar la lentitud amb què la sucursal bancària està duent tot el cas i va aplaudir que, finalment, hagin aconseguit una reunió per la setmana que ve per enfocar el cas.

Concentració a Girona

Paral·lelament a l'acció de Blanes, a Girona, un altre grup de persones, sota les sigles de la PAH Girona-Salt, es va concentrar davant la delegació del govern de la Generalitat, a la plaça Pompeu Fabra, en contra de la figura de la propietat compartida. La setmana passada, el govern va aprovar l'avantprojecte de llei i s'espera que d'aquí a uns mesos s'inclogui aquesta fórmula en el Codi Civil. La propietat compartida permet comprar només una part de l'habitatge i pagar un lloguer al banc per l'altra part, que no es pot comprar, amb l'objectiu de reduir la hipoteca i fer més fàcil l'accés a l'habitatge.

La PAH Girona-Salt considera que aquesta fórmula de propietat compartida genera grans beneficis als bancs i a empreses especulatives i va en contra dels interessos comuns de la població. Segons la portaveu, Marta Afuera, es tracta d'una altra “estafa” del govern de CiU i dels bancs per enganyar la població i va tornar a reclamar que les entitats bancàries posin els seus pisos buits a disposició de lloguer social.

LA DATA

01.07.14
Acció
conjunta de les PAH catalanes en oficines del Banc Santander arreu de Catalunya.

LA FRASE

Amb les hipoteques de propietat compartida es vol atrapar més persones en hipoteques
Marta Afuera
portaveu de la pah girona-salt

Continua el conflicte en el si de la PAH

L'acció de la PAH Girona-Salt és una més de les que du a terme aquest grup, que no està reconegut pel conjunt de les PAH catalanes, que tampoc no reconeixen la portaveu, Marta Afuera, com a interlocutora. Així, en la darrera assemblea de les PAH de Catalunya, celebrada el 21 de juny a Sant Pere de Ribes, es va aprovar la constitució de la PAH Gironès “com a única plataforma d'afectats per la hipoteca reconeguda per actuar dins la comarca del Gironès”. Ahir, Afuera va assenyalar que la PAH “és un moviment social i no un partit polític ni una estructura de jerarquia que va de dalt a baix”, i va insistir que mentre hi hagi “persones afectades” que assisteixin cada setmana a l'assemblea continuaran fent accions com les d'ahir i aturant desallotjaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona