Economia

Quart mes consecutiu de descens de l'atur a l'Alcoià-Comtat

El descens en 197 persones deixa la millor dada positiva des de novembre de 2010

L'atur ha baixat per quart mes consecutiu a la comarca de l'Alcoià-Comtat fins situar-se en la xifra global de 15.605 aturats, sent la millor xifra des del mes de novembre de 2010. De les 197 persona que han abandonat els llistats del Servef, 186 són homes, mentre que tan sols 11 en són dones, la qual cosa evidencia la desigualtat per gèneres a l'hora d'accedir a un lloc de treball.

Segons les dades facilitades per la central sindical UGT, el principal descens s'ha produït a Alcoi, amb 93 aturats menys, seguit d'Ibi amb 82 i Onil amb 53 aturats menys. En canvi, a Muro la desocupació ha pujat en 26 persones.

Es dóna la circumstància que l'atur ha augmentat de forma mínima, però generalitzada, en la major part dels xicotets municipis de la comarca. Quant a Banyeres de Mariola, l'atur ha baixat en dues persones, la qual cosa situa la xifra total en 519.

Al març, l'atur ha baixat en tots els sectors a excepció dels serveis, amb un augment de 75 aturats. El principal descens s'ha produït en la indústria, amb 125 aturats menys que al febrer.

Per a UGT, el descens de la desocupació és una «notícia positiva», encara que es destaca «la baixada de qualitat en l'ocupació creada, ja que no es firma quasi cap contracte indefinit i, per contra, els contractes a temps parcial segueixen guanyant importància».

Una altra de les preocupacions és que cada vegada hi ha més aturats que es queden sense protecció, pel que considera «imprescindible reforçar les polítiques d'ocupació per donar solucions als aturats de llarga durada i posar en marxa, d'una vegada ja, el Pla de Garantia Juvenil i el Programa d'Activació per a l'ocupació».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat
Informació especial

Zentinel MDS, l’‘start-up’ que ajuda a digitalitzar la maquinària antiga