Economia

tant

x

A Ada Colau i companys

Ada Colau i els seus companys tindran ben aviat l'alcaldia de Barcelona, ciutat on estic empadronat des de fa molts anys. Estic globalment satisfet de com l'han ordenat i gestionat tant socialistes com convergents, i li desitjo a l'Ada èxits per poder continuar pensant que Barcelona és una de les millors ciutats del món. Com passa a molts barcelonins, l'hagin votat o no, és una incògnita albirar com ho farà una persona sense experiència, que ve de la mobilització del tipus “anti”. Ara, a més de ser “pro”, estem expectants sobre què i com es concretaran les seves polítiques –fonamentalment socials– i quines conseqüències tindran per a la ciutat. El fet que el seu programa descansi en un cert messianisme (participació ciutadana, canvi de model, molts drets, autogestió, nova democràcia...) fa una mica de basarda, però temps al temps!

De moment el més interessant de la seva irrupció a l'escenari barceloní és la sacsejada a l'statu quo, que no és poca cosa. Espero que sigui en positiu, i això per mi vol dir que vagi acompanyat de: 1) que les competències i els recursos es gestionin amb professionalitat i eficiència, 2) que millori la cohesió social, 3) que la ciutat sigui més competitiva i 4) que millori la qualitat de vida dels barcelonins.

Seria un error, comú en moltes esquerres d'aquest país, centrar-se només en la despesa, en noves maneres de gastar, sense considerar l'ingrés que la fa possible. Els diners vénen de dos llocs: de la riquesa i de l'activitat econòmica que es desenvolupa a la ciutat (per això cal que sigui competitiva), i de les transferències de recursos de les administracions de rang superior, en essència l'Estat. En aquest terreny espero que el nou govern de la ciutat exerceixi la reivindicació de la part que li pertoca, i que ho faci amb la mateixa tenacitat amb què ha reivindicat noves polítiques socials. I que sospesi que amb una Barcelona capital d'estat la ciutat disposaria de molts més diners. Ada i companys, encert... i que la sort us acompanyi!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Washington dona ultimàtum de nou mesos per vendre TikTok

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat