La Borsa
Més valors
Economia

La Diputació reconeix la trajectòria d'Argal

També han estat guardonats amb els premis als millors projectes empresarials Garrigues Emprèn, Cal Majuba, Fruits de Ponent i Plunges Interactives

La Diputació de Lleida va lliurar ahir els premis als millors projectes empresarials d'aquest any. El de reconeixement a la trajectòria empresarial va recaure en el grup alimentari especialitzat en el processament de la carn de porc Argal, de Miralcamp (Pla d'Urgell), que fa cent anys que està en actiu. També han estat guardonats l'empresa Garrigues Emprèn, en la categoria d'innovació; la formatgeria Cal Majuba d'Alàs (Alt Urgell), amb el premi Jove Emprenedor; la cooperativa Fruits de Ponent d'Alcarràs, amb el premi a la responsabilitat social corporativa, i els creadors de videojocs Plunge Interactives, amb el premi al projecte d'innovació empresarial.

El president del Grup Argal, Antonio Escribà, va destacar que el 2014 van celebrar els cent anys de la fundació de l'empresa, que va començar a Navarra. Va assenyalar que Argal és una empresa d'àmbit estatal i europeu amb filials en estats com el francès i l'italià, però que és a Lleida, en concret a Miralcamp, on tenen més producció, amb una planta en què hi ha més de 500 persones treballant en elaborats del porc. Recentment, Argal ha ampliat el seu capital amb la compra de la firma Monells d'embotits.

Pel que fa a Garrigues Emprèn, premi innovació, la seva responsable, Teresa Gallart, va explicar que el projecte va néixer fa quatre anys amb quatre cooperatives d'oli de les Garrigues (la de Bovera, Vinaixa, Juncosa i Arbeca) i dos cellers (el Mas Jové i Blanch i els Vilars d'Arbeca) amb l'objectiu de fer conèixer la comarca de les Garrigues amb una botiga a Barcelona. La botiga, situada al mercat de la Concepció, “és com un estand de fira”, on a més a més de comprar s'hi pot agafar informació de la comarca de manera que s'hi fa promoció de les activitats i els allotjaments que hi ha per gaudir de l'oleoturisme.

Sense ajuda

Cal Majuba d'Alàs, premi Jove Emprenedors, és un projecte de Jeroni Majoral que combina la producció de llet d'ovella amb un ramat de 130 anyells i l'elaboració de formatge artesà. Majoral destaca el “punt estratègic” on estan situats, prop de la capital formatgera de l'Alt Urgell, i considera el premi un reconeixement a un projecte amb el qual van creure i pel qual no han rebut mai finançament institucional per tirar-lo endavant.

Josep Presseguer, gerent de la cooperativa Fruits de Ponent, guardonada amb el premi de Responsabilitat Social Corporativa, va dir que han treballat durant anys tot i les dificultats que suposa aconseguir la meta, i que això vol dir treballar en el desenvolupament de projectes d'igualtat, prevenció de riscos laborals i polítiques a favor de l'entorn, de manera que la fruita tingui un residu pràcticament inexistent.

Jesús Bosch, responsable de Pluge Interactives, premi al projecte d'innovació empresarial, va explicar que van començar fa quatre anys amb trenta treballadors i que actualment facturen un 90% de la seva producció fora de la Unió Europea, principalment als Estats Units. Segons Bosch, les seves fites són una demostració que des de Lleida es pot “competir al món”, ja que han aconseguit crear videojocs que tenen més de cent milions de descàrregues acumulades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El preu de la llum baixarà més de deu euros en un dia

Madrid

Els treballadors de Nissan demanen més implicació de les administracions en la reindustrialització

Barcelona

La compravenda d’habitatges a Catalunya s’enfila un 52,5% anual al juliol

Madrid

Escrivá confia que la pròrroga dels ERTO fins al gener sigui l’última

Barcelona

Simon dota de tecnologia avançada la fàbrica d’Olot

Olot
economia

Vuit jornades de mobilitzacions contra l’ERO a Banc Sabadell

economia

Protesta dels treballadors del sector del lleure

El govern espanyol proposa prorrogar els ERTO fins al 31 de gener del 2022

Madrid

Simon inicia a Olot una transformació industrial que desplegarà a les filials

Olot