L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes congelarà les ordenances fiscals

El govern de Cubelles també es compromet a no augmentar la pressió fiscal als ciutadans el 2010

«Creiem que hem de fer un esforç col·lectiu», va assegurar l'alcalde de Sant Pere de Ribes, destacant la necessitat d'aplicar «rigor en la despesa» i demanant «la responsabilitat d'aquells que en tenen més» perquè puguin ajudar els ciutadans amb menys recursos. La congelació de les ordenances fiscals del 2010 implicarà «un esforç per part de l'Ajuntament», que veurà reduïts els seus ingressos en més d'un milió d'euros respecte a enguany. «Allò que l'Estat atorga als ajuntaments serà menor, i les llicències d'obres i d'activitats també es preveuen menors per al 2010», va dir Blanco. El govern ha dialogat sobre les ordenances amb les forces de l'oposició en una de les ponències municipals; segons l'alcalde, de moment no s'ha rebut cap crítica a la proposta. Per l'alcalde, «la línia de treball és intentar recollir propostes en positiu» per tal que l'oposició «no trobi arguments per dir que no a la proposta».

Pel que fa al pressupost del 2010, la tercera tinent d'alcalde, Carme Farràs (ERC), assegura que l'Ajuntament haurà de «prioritzar les despeses per fer que la situació social millori». Les inversions en «infraestructures, i en serveis a les persones» es tiraran endavant l'any vinent, segons Farràs. La tercera tinent d'alcalde també va assegurar que els recursos per a l'educació tampoc no minvaran. En aquest sentit, l'alcalde va dir que es «recalcularà» el temps de les diferents inversions que té pendents el municipi; el fet que no s'hagi executat el pla d'inversions previst per enguany es deu, segons Blanco, al fet que tots els esforços s'han dedicat a gestionar les obres del fons estatal d'inversió local.

«Contenció» a Cubelles

El govern municipal de Cubelles (PSC, CiU i ERC) no incrementarà «la pressió fiscal cap a la ciutadania», segons el regidor d'Hisenda, Xavier Grau (PSC). El regidor va explicar que s'està treballant per dur al proper ple un projecte de taxes i impostos «en què la contenció és la característica principal». Igualment, en la redacció del pressupost 2010 la principal directriu és la «contenció de la despesa corrent». Sobre la capacitat d'endeutament, el responsable d'Hisenda recorda que en els dos darrers exercicis s'ha recorregut a aquesta opció, ja que s'està «en un nivell d'endeutament entorn del 40%, quan el màxim legal és del 110%». Grau sosté que el problema dels recursos municipals s'agreuja per «l'enorme desgavell de la gestió econòmica dels últims anys», que ha posat el municipi «en una situació complicada». El regidor fa referència a la «certa falta de diligència en la recaptació municipal», a la necessitat de «revisar els contractes i concessions per regularitzar la situació econòmica» i al retard en posar al dia els comptes municipals, que «han portat greus problemes de planificació».

Més bonificacions

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes impulsarà bonificacions en el pagament de les ordenances fiscals que estaran adreçades a les famílies amb menys recursos econòmics. La segona tinent d'alcalde, Bàrbara Scuderi (ICV-EUiA), va explicar que hi haurà ajornaments i fraccionaments en el pagament de les taxes; ampliació dels beneficis per a les famílies nombroses, i rebaixes en les taxes d'escombraries, entre d'altres facilitats previstes per al 2010. L'administració local també tirarà endavant bonificacions per incentivar les activitats econòmiques i obrirà una línia de subvencions per a la creació de nous negocis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona