Economia

La multinacional Conforama obre a Lleida abans d'un any

La gran botiga de mobles i decoració estarà a la zona de Copa d'Or, que ja arriba al seu sostre de mitjanes superfícies i de capacitat pel que fa a la mobilitat

Comerç de 4.500 metres que crearà 55 feines

La multinacional francesa d'equipament per a la llar i la decoració, Conforama, obrirà un botiga a Lleida, a la zona de Copa d'Or, durant el primer trimestre de 2017.

Serà un establiment de 4.500 metres quadrats de superfície de venda que generarà la creació de 55 llocs de treball directes, segons va anunciar ahir l'empresa.

El nou Conforama de Lleida serà el cinquè de Catalunya. Ara ja n'hi ha en funcionament a Badalona, Sabadell i Sant Boi i a l'abril s'inaugurarà el quart a Sant Pere de Ribes (Garraf). L'obertura s'emmarca dins el procés d'expansió de la multinacional a l'estat espanyol, on té una trentena d'establiments i es fixa un objectiu d'arribar a la seixantena en els propers anys.

Manuel Estévez, director general de Conforama Península Ibèrica, va manifestar que obrir a Lleida “reafirma l'objectiu que vam traçar de continuar creixent per arribar a establir-nos com actor clau en el mercat de decoració i equipament de la llar”.

Conforama, que competeix amb Ikea, compta amb 285 botigues a Europa. Les vendes van ser de 3.226 milions d'euros durant l'exercici de 2014/2015, i compta amb 13.400 treballadors, 290 dels quals a Catalunya.

La ubicació a Copa d'Or, on ja hi ha Decathlon, Media Market, Mestre, Esclat, Viena o McDonald's completa el sostre comercial de gran format a la zona i també la capacitat d'assumir una major mobilitat, sobretot pel que fa a densitat de vehicles privats. La Paeria ja ha alertat que aquesta zona pateix fortes saturacions de trànsit els dissabtes i en campanyes comercials, com Nadal, i que cal derivar noves obertures comercials a altres zones.

Obertura enmig del debat sobre el comerç

L'obertura d'aquesta gran superfície arriba en ple debat sobre el model comercial de Lleida i el desenvolupament de diversos projectes de gran envergadura, com són el parc de grans superfícies de Torre Salses, el pla de Carrefour a la Ll-11 i el centre comercial i de lleure Vallrufea, previst entre la N-II i la zona dels instituts.

El debat es completa amb el procés de redacció del nou POUM i provoca que els grups municipals es vagin posicionant. Així, el PSC ha engegat un seguit de xerrades informatives als barris en els que es posiciona a favor de captar més centres comercials sense descuidar la botiga tradicional. CiU també ha organitzat reunions amb el sector en el que rebutja aquests plans, però sí acceptaria centres comercials a dins la ciutat perquè fossin punts d'atracció. El Comú també recull propostes al carrer sobre Torre Salses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona