Economia

L'empresa d'espardenyes Toni Pons obre a Madrid la seva primera botiga

Celebra aquest any el seu setantè aniversari

L'empresa, que té la seva seu a Girona i fàbriques a València i la Rioja, exporta un 85% de la producció

L'empresa de calçat Toni Pons, que té la seva seu a Girona, va inaugurar ahir a Madrid la seva primera botiga pròpia i no descarta, “si les coses van bé”, obrir-ne alguna més a diferents indrets de l'Estat espanyol. Aquesta obertura s'emmarca en la nova etapa que ha començat la companyia amb l'objectiu de “reinventar-se, millorar cada dia i continuar creixent”.

I en aquesta nova etapa la companyia ha millorat la imatge, pas que “va més enllà de la reformulació del logotip, perquè també inclou la reestructuració de les col·leccions amb cinc seccions: Orígens, que evoca el sentit més artesanal i tradicional dels models cosits a mà; Essencial, amb les col·leccions més de tendència i moda; Premium, la secció més sofisticada de la marca; Toni, la col·lecció per a home, i Instint, destinada al públic més jove i atrevit. La marca també fabrica calçat d'hivern per a dona.

L'empresa, que aquest any celebra el seu setantè aniversari, exporta un 85% de la seva producció, principalment a França, Anglaterra, Holanda i Itàlia. També és present a la resta d'Europa, on, segons assegura el director comercial i de comunicació, Jordi Pons, són “pràcticament a tots els països”, però també al Japó, la Xina, els Emirats Àrabs, Austràlia i els EUA, “on les espardenyes fetes a l'Estat espanyol son molt apreciades”. L'empresa també estudia entrar a Amèrica del Sud –tempteja entrar a Xile, Mèxic i Brasil–, on fins ara ven de manera puntual. A Catalunya les vendes arriben a un 13% de la producció.

A Girona Toni Pons té una plantilla de quinze persones, les oficines i els magatzems. També és on dissenya els prototips i les col·leccions que hauran de sortir al mercat l'any vinent –ara s'estan preparant les espardenyes que es lluiran a la primavera i a l'estiu del 2017–. Però la companyia té dues fàbriques més: una a la Rioja i l'altra a València, i depenent de l'època de producció poden arribar a tenir fins a 150 treballadors.

La facturació de Toni Pons va ser a tancament del 2015 de vuit milions d'euros, i amb vista a aquest any preveu créixer i poder superar la xifra dels 8,5 milions d'euros.

Des del 1946

L'empresa Toni Pons va néixer el 1946 “com una fàbrica de calçats per a la població d'Osor”. “El besavi era el perruquer del poble i quan no tenia feina es dedicava a cosir espardenyes.” Al seu fill, que va estudiar comerç, “li va atraure muntar una fàbrica de calçats a Osor, on fabricava espardenyes de jute o goma i botes de pell”.

El 1968 l'empresa es va traslladar a Girona i a poc a poc va fer “recorregut de venda local, en l'àmbit català, i l'any 1991 va arribar la internacionalització”. “Es va fer el pas al mercat francès, aconseguint des del primer moment un gran reconeixement”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Creuers, ‘champagne’ i caviar

conseller de famílies empresàries
economia

Els hotels reben 1,7 milions de turistes a l’abril

Barcelona

Promocionen l’oferta enogastronòmica i d’alta gamma a Manchester

GIRONA
CALONGE i ST. ANTONI

Bona acollida de la jornada de portes obertes del Campus de l’Experiència

CALONGE I ST. ANTONI
política

Sánchez retira la llei del sòl per evitar que el PP voti el vet d’ERC i Junts

madrid
QUERALBS

Posicions enrocades en les negociacions per la nova concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

El Cercle d’Economia insta els partits a “sortir del seu bloc” per assolir acords

barcelona
FIGUERES

Tramiten més llicències d’obra major en 5 mesos de 2024 que en tot 2023

FIGUERES

Maneres d’abordar el fracàs

Conseller d'empresaris, expert en lideratge, jove líder europeu (2013-2014) i ambaixador empresarial de Catalunya (2012-2015)