Els empresaris de Vilanoveta s'uneixen per demanar millores al polígon

La reducció de la velocitat del trànsit i millores en la línia d'ADSL són dues de les reivindicacions

L'Associació d'Empresaris del Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès (Adeg) ha promogut una primera trobada entre els empresaris de Vilanoveta amb l'objectiu d'«indexar tots aquells aspectes crítics» que cal millorar al sector. Gràcies a aquesta iniciativa, diversos representants d'empreses del polígon han creat un grup de treball coordinat des de l'Associació d'Empresaris del Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès.

Senyalització deficient, accessos perillosos, inseguretat viària, subministraments d'aigua i llum deficitaris, zones inundables, cotxes abandonats, robatoris o brutícia són alguns dels problemes que tenen els empresaris del sector. A totes aquestes deficiències s'afegeixen els problemes per tenir internet. «Tenim una cobertura d'ADSL molt baixa», explica José Antonio Merino, propietari d'un dels negocis de Vilanoveta. L'empresari apunta que «la meitat de les empreses no es poden connectar» i que els negocis que sí que poden disposar de xarxa sovint tenen problemes amb el servei. «Quedar-nos dos o tres dies sense ADSL és un problema greu», explica Merino.

Per l'empresari, un altre dels problemes és que els carrers s'han convertit «en vies de pas a les urbanitzacions», un fet que ha comportat l'increment de la velocitat. Per això el col·lectiu ha demanat a l'Ajuntament la instal·lació de bandes sonores per tal que els vehicles del polígon, carregats amb mercaderies, puguin circular pel sector amb més seguretat. La instal·lació de més contenidors de brossa i una solució per evitar les inundacions en algunes naus són altres de les millores que demanen els empresaris del polígon.

El nou grup de treball ja s'ha reunit amb l'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, i amb la inspectora en cap dels Mossos d'Esquadra a l'ABP del Garraf, i el subinspector de la comissaria de Sitges i el cap de la policia local de Sant Pere de Ribes. Hi ha previstes, però, més trobades amb diversos interlocutors que tenen a veure amb els subministraments i els serveis. Per al proper 30 de novembre, a les 19 h, a l'edifici municipal de Les Roquetes, hi ha una nova convocatòria oberta a tots els empresaris del polígon per passar comptes de les reunions efectuades i exposar els acords assolits.

L'Adeg explica que aquest mateix model pràctic de funcionament s'aplicarà progressivament a altres polígons de la demarcació amb els quals ja s'han iniciat els primers contactes.

Prevenir robatoris

Segons l'associació d'empresaris, les estadístiques sobre la seguretat dels darrers anys són del tot positives a la comarca del Garraf: la xifra de robatoris denunciats pels empresaris és gairebé nul·la al conjunt dels polígons de la demarcació, segons les dades dels Mossos d'Esquadra.

La bona coordinació entre els Mossos d'Esquadra i les policies locals, d'una banda, i la planificació del patrullatge per part dels vehicles policials, de l'altra, han contribuït a alleugerir amb escreix el nombre de denúncies de robatori, segons l'Adeg. Tot i això, en la pròxima reunió d'empresaris del polígon, el 30 de novembre, els Mossos d'Esquadra donaran consells als empresaris perquè previnguin de robatoris i furts els establiments industrials de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona