Economia

La Sénia ofereix mobles i calefacció a BCN World

El sector continua confiant a fer-se un lloc a l'hora de moblar el futur complex

Les Terres de l'Ebre i, especialment, la Sénia continuen mirant amb bons ulls el projecte conegut com a Barcelona World. Després de l'anunciada reformulació, el municipi confia a fer-se un lloc quan es comenci a alçar. “Volem que el clúster del moble més important de Catalunya estigui preparat perquè els futurs hotels siguin també una representació de la Sénia a la zona de Vila-seca i Salou”, assegura l'alcalde de la Sénia, Joan Moisés. De fet, algunes de les empreses s'han especialitzat en mobiliari de cadenes hoteleres. “N'hi ha que han fet grans expedicions a països d'Europa i del nord d'Àfrica”, apunta l'alcalde.

Així, lluny de preocupar-li els canvis en el projecte urbanístic i d'oci, Moisés confia que puguin comportar un estímul, amb més control urbanístic i de sostenibilitat, garantia també, segons diu, perquè el projecte es pugui dur a terme finalment.

El moble, però, no es considera l'única sortida. Aquesta població del Montsià també veu en la producció energètica del complex una altra via de desenvolupament. “Hi ha empreses d'aquí del poble que s'han convertit a la biomassa i ja estan oferint aquest servei a grans hotels i, per tant, l'experiència que tenen pot ser extrapolable a aquesta zona”, apunta el batlle.

En aquest context, tot i que l'ocupació al municipi no ha arribat als nivells d'abans de la crisi i es dubta que puguen assolir-se de nou aquelles cotes, el sector del moble de la Sénia ha frenat la caiguda i la destrucció de llocs de treball. En pocs anys, la indústria del moble va veure com desapareixien gairebé la meitat de les factories, fins a quedar en la cinquantena actual. Pel que fa als treballadors, de 2.200 ocupats han quedat en uns 500, en una població de gairebé 6.000 habitants. Qui també confia que el projecte que ha de substituir el Barcelona World pugui tenir una incidència al sud, encara que sigui indirecta, és la Cambra de Comerç de Tortosa. “La màxima creació de llocs de treball serà al Camp, però per a la construcció podem aportar personal i, a àmbit turístic, ens podem beneficiar de les escapades que es generin per visitar les Terres de l'Ebre”, conclou José M. Chavarría.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona