Economia

empresa

La Generalitat i el sector carni frenen les falses cooperatives

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, les patronals i els sindicats CCOO i UGT signen un preacord per eradicar aquesta via de subcontractació

Càrnies en Lluita finalitza l'acampada davant Le Porc Gourmet

Front comú a tres bandes per resoldre els conflictes laborals de la indústria càrnia i eradicar l'ús de la subcontractació a falses cooperatives. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, els sindicats UGT i CCOO, i les patronals Federació Catalana d'Indústries de la Carn (Fecic), l'Associació Empresarial Càrnia (Anafric) i l'Associació d'Escorxadors i Comerç d'Aviram i Conills de Catalunya (Assocat) dimecres van firmar un preacord, que els signants han de ratificar en 72 hores, per defensar unes condicions de treball dignes i presentar un codi de bones pràctiques.

Després de tres mesos de reunions entre tots els agents implicats, aquest preacord estableix la creació d'una taula de concertació del sector carni de Catalunya, on s'abordaran les solucions als problemes laborals i productius “en un espai de diàleg català, en el qual puguem desplegar el conveni col·lectiu estatal” explicava ahir a aquest mitjà Josep Ginesta, secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. L'última setmana de juliol està previst que es constitueixi la primera taula de treball “per avaluar les dades estadístiques del sector” abans de començar a prendre decisions. S'ha acordat crear un grup tècnic per analitzar el nivell de subcontractació al sector i l'ús del model cooperatiu, a més de les condicions de treball, mentre Inspecció de Treball, per la seva part, continuarà fent tasques de control i seguiment.

El Departament de Treball ha promogut aquest acord en constatar el problema generat per l'ús intensiu del model de subcontractació mitjançant falses cooperatives. Considera que l'ús de les anomenades cooperatives de treball associat no és la solució adequada per a la necessària estabilitat de la feina al sector ni la millora de la productivitat. “No podem estar en contra de la subcontractació de processos productius ni de les cooperatives, sinó de qualsevol forma de treball que signifiqui condicions indignes”, deia Ginesta.

La signatura del preacord ha coincidit amb l'acampada de tres dies que Càrnies en Lluita va acabar ahir davant l'escorxador Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga, i que va tenir la presència del diputat de la CUP Albert Botran. El col·lectiu Càrnies en Lluita no descarta més mobilitzacions al setembre.

LA FRASE

No podem estar en contra de les cooperatives, sinó de formes de treball en condicions indignes
Josep Ginesta
SECRETARI GENERAL DEL DEPARTAMENT DE TREBALL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona