Economia

Torrent rep en audiència els representants del comitè d’empresa de Nissan

El president del Parlament exposa el “suport incondicional” de la cambra per afrontar el tancament de les plantes

El president del Parlament, Roger Torrent, ha rebut en audiència aquest dimecres els representants del comitè d’empresa de Nissan, davant l’anunci de tancament de les plantes de l’empresa automobilística a Catalunya.

Torrent ha exposat als treballadors el “suport incondicional” de la cambra per tal d’afrontar una decisió que podria acabar afectant unes 25.000 famílies.

Es tracta de la primera audiència presencial de Torrent des que va iniciar-se la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Fonts de la presidència de la cambra han explicat que Torrent i el comitè d’empresa han coincidit en la necessitat d’alinear institucions i representants dels treballadors en defensar la viabilitat de les plantes i el manteniment dels llocs de treball.

Els sindicats han reiterat a Torrent la “necessitat” de “seguir apostant” per la continuïtat de Nissan i la “importància” de compartir les línies estratègiques del Comitè d’Empresa per donar una imatge “d’unitat i força”. Els representants dels treballadors insisteixen en el fet que només s’ha de parlar de “mantenir l’ocupació en el mateix marc que l’actual” per “mantenir” el teixit industrial que es genera al voltant de la multinacional japonesa.

Nissan va decidir a finals de maig tancar la fàbrica a Barcelona i les plantes de Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca. Per aquest motiu, els treballadors continuen en vaga indefinida i organitzant manifestacions. Aquest dijous, per exemple, tornaran a denunciar la situació a partir de dos quarts de set de la tarda a l’avinguda de la Reina Maria Cristina de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia